Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Την άμεση λήξη της κατάληψης στα γραφεία του Ταμείου Αλληλοβοήθειας ζήτησε η Λ.Κονιόρδου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Την άμεση λήξη της κατάληψης στα γραφεία του Ταμείου Αλληλοβοήθειας ζήτησε η Λ.Κονιόρδου

«Θα διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας», διαβεβαίωσε τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Υπουργείου Πολιτισμού (ΠΟΕ-ΥΠΠΟ), η υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, κατά τη συνάντηση που είχαν χτες Πέμπτη.

Επιπλέον, η ίδια ως προς το θέμα του Ταμείου Αλληλοβοήθειας τόνισε «για ακόμα μία φορά, ότι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο καθώς και η διευθύντρια του Ταμείου πρέπει να συνεχίσουν ακώλυτα το έργο τους», ζητώντας «την άμεση λήξη της κατάληψης από την ΠΟΕ ΥΠΠΟ στα γραφεία του Ταμείου Αλληλοβοήθειας».

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι «στο ζήτημα της προκήρυξης των 200 θέσεων μόνιμων αρχαιοφυλάκων καθώς και της επιτάχυνσης των διαδικασιών για την ένταξη στο υπουργείο των εργαζομένων με “ένδικα μέσα” επιβεβαιώθηκε, ότι οι αναγκαίες διαδικασίες προχωρούν κανονικά. Για το θέμα του σχεδίου Οργανισμού του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων, υπήρξε ενημέρωση προς την Εκτελεστική Επιτροπή, ότι στην τελική φάση ολοκλήρωσης του σχεδίου Οργανισμού θα λάβουν γνώση όλοι οι ενδιαφερόμενοι για πιθανές τελικές παρατηρήσεις.

Στο θέμα του Ταμείου Αλληλοβοήθειας, η υπουργός έχοντας ήδη απορρίψει κατηγορηματικά οποιαδήποτε πρόταση για αλλαγή του προέδρου, μελών του ΔΣ ή της διευθύντριας, ζήτησε την άμεση λήξη της κατάληψης από την ΠΟΕ ΥΠΠΟ στα γραφεία του Ταμείου Αλληλοβοήθειας, η οποία δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του φορέα, καθώς είναι ορατός ο κίνδυνος α) να μην καταβληθούν δεδουλευμένα στους εργαζόμενους, β) να κινδυνεύσει η ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του βρεφονηπιακού σταθμού, γ) να μην καταβληθεί το επίδομα κατασκηνώσεων στους εργαζόμενους του ΥΠΠΟΑ, παρότι το σχετικό κονδύλι έχει εκταμιευτεί, δ) να υπάρξουν προβλήματα στην ολοκλήρωση του έκτακτου διαχειριστικού ελέγχου που βρίσκεται στην τελική του φάση.

Τέλος τονίστηκε από την πλευρά της υπουργού, ότι «δεν μπορεί να υπάρχει καμία σκιά στη διαχείριση δημόσιου χρήματος» κι ότι «η διαφάνεια και η λογοδοσία αποτελούν βασικούς πυλώνες της κυβερνητικής πολιτικής».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL