Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Δε θα προχωρήσουμε σε πράξεις που θα θίξουν τον βασικό πυρήνα των δικαιωμάτων των δικαιούχων"

Το υπουργείο Πολιτισμού για την παράταση προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων για την ιδιωτική αναπαραγωγή έργων που προστατεύονται με δικαίωμα πνευματικής ιδιοκτησίας

Σε απάντηση δημοσιευμάτων σε σχέση με την παράταση προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων που προβλέπονται στο άρθρο 18 παρ. 4α ν. 2121/1993 (για την ιδιωτική αναπαραγωγή έργων που προστατεύονται με δικαίωμα πνευματικής ιδιοκτησίας ή/και συγγενικό δικαίωμα) το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διευκρινίζει ότι η παράταση δόθηκε προκειμένου να επισπευστούν οι εργασίες διαλόγου από τα εμπλεκόμενα μέρη σε σχέση με τη διόρθωση τής εν λόγω διάταξης, την οποία έχουν αιτηθεί πολλές πλευρές.

«Η ανακοίνωση (βάσει της οποίας δόθηκε η παράταση) δεν οδηγεί σε "τροποποίηση" νόμου ή απεμπόληση δικαιωμάτων από την πλευρά των δικαιούχων δεδομένου ότι -όπως όλοι γνωρίζουν- ανακοίνωση δεν μπορεί να τροποποιήσει νόμο. Συνιστά ενέργεια διευκολυντικού και λογιστικού χαρακτήρα που αφήνει ανέπαφη την ουσιαστική εφαρμογή του νόμου» αναφέρει το ΥΠΠΟΑ και υπογραμμίζει ότι δεν έχει αναλάβει δεσμεύσεις απέναντι σε κανένα μέρος.

«Λειτουργεί με μόνο γνώμονα το εθνικό συμφέρον και σε καμία περίπτωση δεν σκοπεύει να προβεί σε πράξεις που θα θίξουν τον βασικό πυρήνα των δικαιωμάτων των δικαιούχων ή θα παραβιάζουν το ενωσιακό δίκαιο» τονίζει το υπουργείο.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Κυβέρνηση συνοπτικών διαδικασιών

Η Ν.Δ. ή είναι μεθυσμένη από την επάνοδο στην εξουσία και λαφυραγωγεί ασύστολα ή έχει καβαλήσει το καλάμι και νομίζει ότι το κράτος τής ανήκει, οπότε δεν αισθάνεται την ανάγκη να δικαιολογήσει τις αποφάσεις της ή να τηρήσει κάποια προσχήματα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο