Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.4°C17.6°C
3 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.9°C15.9°C
1 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
9.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C14.7°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.0°C14.5°C
1 BF 75%
Κατάληψης συνέχεια στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κατάληψης συνέχεια στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας

"Για μας δεν ισχύει η απόφαση της υπουργού για την τοποθέτηση της νέας διευθύντριας στο ταμείο" άκουσαν έκπληκτοι χθες το πρωί τα μέλη του Δ.Σ. και η νέα διευθύντριά του από μέλη της πλειοψηφίας της ΠΟΕ ΥΠΠΟ όταν έφτασαν στα γραφεία του Ταμείου Αλληλοβοήθειας, που τελούν από προχθές το πρωί σε κατάληψη, προκειμένου να αναλάβει και τυπικά τα καθήκοντά της η Ντιάνα Μέγγενη.

"Εφόσον δεν μπορούμε να κάνουμε Διοικητικό Συμβούλιο, δεν μπορούμε να πληρώσουμε τους 32 εργαζόμενους στο ταμείο, δεν μπορούμε να δώσουμε τα χρήματα που χρωστάμε στους γονείς για τις κατασκηνώσεις του περσινού καλοκαιριού και επίσης δεν μπορούμε να παραλάβουμε από τον πρώην διευθυντή του ταμείου τα οικονομικά στοιχεία που πάγια ζητούνται σ' αυτές τις περιπτώσεις όταν αλλάζει η διοίκηση και πρέπει να ελεγχθούν" τονίζει ο πρόεδρος του ΤΑΥ ΥΠΠΟ Θανάσης Στεργίου, συμπληρώνοντας ότι "είμαστε σε κατάσταση αναμονής για να μπορέσουμε να διευθετήσουμε τις εκκρεμότητες του ταμείου".

Παρότι η νέα διοίκηση όταν ανέλαβε τα καθήκοντά της, τον περασμένο Νοέμβριο, βρήκε στα ταμεία του "αμαρτωλού" ταμείου μόλις 15.000 ευρώ, έχει εξασφαλίσει το ποσό των 280.000 ευρώ από το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων για τη μισθοδοσία Φεβρουαρίου των εργαζομένων, τις κατασκηνώσεις και άλλες λειτουργικές ανάγκες. Ωστόσο, τα ποσά δεν μπορούν να διατεθούν στους αποδέκτες τους έως ότου μπορέσει να συνεδριάσει το Δ.Σ. και να αναλάβει τα καθήκοντά της η νέα διευθύντρια.

Σήμερα αναμένεται να συγκληθεί στις 12μ. στα γραφεία του ΤΑΥ ΥΠΠΟ η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ ΥΠΠΟ με τα μέλη του προεδρίου του Εκτελεστικού Συμβουλίου προκειμένου να συζητηθεί οργάνωση δράσεων για Ταμείο Αλληλοβοήθειας. Ο πρώην διευθυντής του ΤΑΥ ΥΠΠΟ αναμένεται να επιστρέψει στην οργανική του θέση στην Εφορεία Αθηνών.

Ανακοινώσεις εξέδωσαν οι συνδικαλιστικές παρατάξεις ΕΑΚ και ΔΑΚΕ ΥΠΠΟ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL