Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
Ακράγαντας καλεί Gucci
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ακράγαντας καλεί Gucci

Μπορεί ο διάσημος οίκος Gucci να εισέπραξε την άρνηση της Αθήνας στο αίτημα για παραχώρηση της Ακρόπολης σχετικά με το αίτημα για επίδειξη μόδας, ωστόσο η πόλη του Ακράγαντα στη Σικελία έσπευσε να τον καλέσει για να οργανώσει επίδειξη μόδας στους αρχαιοελληνικούς ναούς του νησιού.

«Έχουμε και εμείς ελληνικούς ναούς" δήλωσε ο διευθυντής της Κοιλάδας των Ναών αναφέροντας πως «μια τέτοια πρωτοβουλία θα είχε θετικό αντίκτυπο για όλη την εικόνα της περιοχής».

Μάλιστα δεν δίστασε να διευκρινίσει πως «μόνον παιδιά και σχολεία μπαίνουν δωρεάν στον αρχαιολογικό χώρο, όλοι οι υπόλοιποι θα πρέπει να πληρώσουν πολύ. Αν πρόκειται για ενδιαφέρουσες και χρήσιμες πρωτοβουλίες, οι πόρτες μας είναι ανοικτές» κατέληξε ο διευθυντής μιλώντας στην εφημερίδα “La Repubblica”.

Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι δύο χρόνια πριν η εταιρεία Google νοίκιασε τον αρχαιολογικό χώρο του Ακράγαντα για διοργάνωση δείπνου με γνωστά ονόματα του διεθνούς χρηματοοικονομικού χώρου καταβάλλοντας 100.000 ευρώ.

Σημειώνεται πως τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης χαιρέτισαν την ελληνική απόφαση να μην διατεθεί η Ακρόπολη για επίδειξη μόδας χαρακτηρίζοντάς την «επίδειξη υποδειγματικής εθνικής υπερηφάνειας, παρ’ όλο που η Ελλάδα αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες».

Την ίδια ώρα ο περιφερειάρχης της Βενετίας, σε άρθρο του στην “Corriere della Sera” ζητάει να εγκριθεί αριθμητικό όριο για την είσοδο των τουριστών στην πόλη και κάθε επισκέπτης να καταβάλλει ένα χρηματικό ποσό για τη συντήρησή της.

Ο περιφερειάρχης, στέλεχος της Λέγκας του Βορρά, ζητεί παράλληλα να μην επιτρέπεται στα μεγάλα κρουαζιερόπλοια να φτάνουν μέχρι τη Βενετία προτείνοντας να θεσμοθετηθεί αυτονομία για την περιφέρεια του Βένετο, πρόταση που έχει απορριφθεί από όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας πλην της Λέγκας.

Η παρέμβαση του περιφερειάρχη συνδέεται και με τη δημοσιοποίηση εικόνων από τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης που δείχνουν ημίγυμνους τουρίστες να κυκλοφορούν στα σοκάκια της Βενετίας, να κοιμούνται στις πλατείες και να βουτάνε στα κανάλια της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL