Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
19.1°C20.7°C
2 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.0°C22.1°C
4 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.0°C20.5°C
3 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.3°C21.8°C
3 BF 32%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.9°C21.2°C
2 BF 63%
Γ. Γλέζος: Να αλλαχθεί άμεσα το (υπέρ της ΑΕΠΙ) δ.σ. της ΟΠΙ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ. Γλέζος: Να αλλαχθεί άμεσα το (υπέρ της ΑΕΠΙ) δ.σ. της ΟΠΙ

«Δεύτερο σκάνδαλο συνεχές (εκτός από το πρώτο της ΑΕΠΙ που αποκαλύφθηκε από το πόρισμα των ορκωτών λογιστών) είναι η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΠΙ και ο διορισμός των μελών του σε αυτό, ακριβώς επειδή είχαν εκδηλωθεί με διάφορους τρόπους υπέρ της ΑΕΠΙ» αναφέρει ο Γιάννης Γλέζος, συνθέτης και πρόεδρος της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ (Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων Μουσικής) και της ΕΜΣΕ (Ένωσης Μουσικοσυνθετών & Στιχουργών Ελλάδας).

Όπως σημειώνει, «την περίοδο που εκπονήθηκε το νομοσχέδιο – έκτρωμα του Υπουργείου Πολιτισμού, η νομική σύμβουλος του Υπουργού κ. Μπαλτά (Αλεξοπούλου) που το έγραψε 'κομμένο και ραμμένο' στα μέτρα της ΑΕΠΙ, τοποθετήθηκε στο διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού του Υπουργείου Πολιτισμού που εποπτεύει την ΑΕΠΙ, όπου και παραμένει μέχρι σήμερα.

Επίσης, την ίδια περίοδο τραγουδοποιός που υπέγραφε κείμενα υπέρ της ΑΕΠΙ (Φ. Πλιάτσικας) διορίστηκε κι αυτός στο ΔΣ του ΟΠΙ».

Σύμφωνα με τον Γ. Γλέζο, «στην press conference του ΥΠΠΟ,  όταν παρουσιάστηκε τότε το νέο νομοσχέδιο – έκτρωμα (μετά την απόσυρση του προηγούμενου που είχε την κοινή αποδοχή όλων των ΟΣΔ), μόνον η ΑΕΠΙ  και το δοτό της σωματείο (ΣΩΣΜΕ) εκφράστηκαν ευνοϊκά  υπέρ αυτού.

Επομένως, έπρεπε να υπάρξει μια ευνοϊκή υπέρ της ΑΕΠΙ πλειοψηφία  μελών του ΔΣ του ΟΠΙ, προκειμένου να προχωρήσει η ψήφιση του νομοσχεδίου χωρίς αντιδράσεις, κι έτσι έπρεπε να φιμωθεί και ο ΟΠΙ!!!!

Τώρα όμως, μετά τις προσπάθειες της νέας Υπουργού κας Κονιόρδου να διορθωθεί και να βελτιωθεί το νομοσχέδιο και μετά τις συντριπτικές αποκαλύψεις του πορίσματος  σε βάρος της ΑΕΠΙ, μία ευνοϊκή για την ΑΕΠΙ πλειοψηφία στο ΔΣ θα είχε ως αποτέλεσμα να παρακωλυθεί άμεσα το έργο του ΟΠΙ  και οι κυρώσεις που θα έπρεπε να της επιβληθούν να είναι μηδαμινές έως ανύπαρκτες.

Χαρακτηριστικό είναι ότι από τη στιγμή που ανέλαβε το νέο ΔΣ μέχρι σήμερα, καμμία κύρωση από τον ΟΠΙ δεν έχει επιβληθεί στην ΑΕΠΙ (πχ για την υπόθεση της Κύπρου) ούτε καμμία άλλη έρευνα είχε αρχίσει (παρά τις επώνυμες καταγγελίες δημιουργών, όπως του γράφοντος)».

Πρέπει η υπουργός άμεσα να αλλάξει τη σύνθεση του ΔΣ του ΟΠΙ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL