Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C25.2°C
3 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.4°C20.5°C
4 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C22.0°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.9°C21.9°C
5 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
21.9°C22.9°C
3 BF 26%
ΑΦΥΛΑΚΤΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΦΩΤΙΣΜΟ / Κλοπές και φθορές στη Δημοτική Αγορά Χαλκίδας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΑΦΥΛΑΚΤΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΦΩΤΙΣΜΟ / Κλοπές και φθορές στη Δημοτική Αγορά Χαλκίδας

Κλοπές και φθορές στη διατηρητέα Δημοτική Αγορά Χαλκίδος, λόγω πλημμελούς φύλαξης, καταγγέλλει με αναφορά της στον εισαγγελέα Χαλκίδος η Ομάδα Πρωτοβουλίας Πολιτών για τη Διάσωση και Επαναλειτουργία της Αγοράς.

Όπως σημειώνει η ΟΠΠ, ο δήμαρχος Χαλκίδας είχε δεσμευτεί απέναντι στο ΥΠΠΟ για την κατασκευή περίφραξης, όμως, "δυστυχώς, η δημοτική αρχή προέβη σε μια κατ’ επίφαση περίφραξη", χωρίς φωτισμό. Ως αποτέλεσμα, "σήμερα η ΔΑΧ είναι και πάλι βρόμικη από ακαθαρσίες και άλλα ίχνη ανθρώπινης διαβίωσης, με φθορές και κλοπές, αποψιλωμένη από πολύτιμα στοιχεία της, με πιο χαρακτηριστική την κλοπή των δυο φαναριών της κεντρικής εισόδου".

Η ΟΠΠ, στην ανακοίνωσή της, διερωτάται αν εφόσον "η περαιτέρω απαξίωση της Αγοράς δεν είναι πλέον -συμπεραίνεται από διάφορες δηλώσεις του κ. δημάρχου- επιθυμία του δήμου, είναι απλώς ανικανότητα η μη διαφύλαξή της".

Γι' αυτό, όπως τονίζεται, "απευθυνθήκαμε στον εισαγγελέα Χαλκίδας ζητώντας του να παρέμβει για τις κολάσιμες ενέργειες (καταστροφές και κλοπές) σε βάρος της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας που αποτελεί διακεκριμένη δημοτική και πολύτιμη (λόγω του ιστορικού της χαρακτήρα, επιβεβαιωμένου από αλλεπάλληλους χαρακτηρισμούς του Υπουργείου Πολιτισμού) περιουσία όλων των δημοτών της Χαλκίδας".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL