Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.1°C14.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
8.0°C14.4°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
5 °C
4.9°C11.8°C
0 BF 100%
Υπ. Πολιτισμού: Δε χρωστάμε χρήματα στο Θεατρικό Μουσείο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Υπ. Πολιτισμού: Δε χρωστάμε χρήματα στο Θεατρικό Μουσείο

Ειδικότερα, το Υπουργείο αναφέρει σε ανακοίνωσή του: “Για ακόμα μια φορά, γράφεται ψευδώς ότι το ΥΠ.ΠΟ.Α χρωστά χρήματα στο Κέντρο Μελέτης και Έρευνας του Ελληνικού Θεάτρου - Θεατρικό Μουσείο (ΚΜΕΕΘ-ΘΜ). Υπενθυμίζουμε πως το ΚΜΕΕΘ-ΘΜ δεν ανήκει στους εποπτευόμενους φορείς του Υπουργείου. Παρ’ όλα αυτά το διάστημα 2007-2012 δόθηκαν για τις ανάγκες του μουσείου επιχορηγήσεις ύψους 1.730.000 ευρώ”.

Επιπλέον, το Υπουργείο επισημαίνει ότι “το υλικό (βιβλιοθήκη, χειρόγραφα, εκθέματα κ.τ.λ.) ανήκει στην Εταιρεία Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων, η οποία το παραχώρησε με την από 11/10/1983 σύμβαση χρησιδανείου στο σωματείο Κέντρο Μελέτης και Έρευνας του Ελληνικού Θεάτρου-Θεατρικό Μουσείο”. “Μάλιστα η Εταιρεία Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων δυνάμει της από 10/11/14 εξώδικης δήλωσής της, κατήγγειλε την εν λόγω σύμβαση”, προσθέτει η ανακοίνωση και συνεχίζει: “Επιπλέον, η πρόταση της μεταφοράς της συλλογής σε χώρο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, έγινε με πρωτοβουλία της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠ.ΠΟ.Α., με στόχο τη διάσωση της”.

“Στην κατεύθυνση αυτή έχει ξεκινήσει συνεργασία μεταξύ του ΥΠ.ΠΟ.Α. και της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων, προκειμένου να λυθούν νομικά και οικονομικά ζητήματα, ενώ ταυτόχρονα υπολογίζεται το κόστος συντήρησης και μεταφοράς της συλλογής”, καταλήγει το Υπουργείο.

Με αφορμή τη διάρρηξη που σημειώθηκε στο Θεατρικό Μουσείο, ο Δήμος Αθηναίων εξέδωσε δελτίο Τύπου, με το οποίο γνωστοποίησε ότι δε φέρει ουδεμία ευθύνη για τη φύλαξη και τη λειτουργία του μουσείου.

“To Θεατρικό Μουσείο, στο οποίο διαπιστώθηκε διάρρηξη, στεγάζεται σε χώρο που του έχει παραχωρηθεί στο Πνευματικό Κέντρο από τον δήμο Αθηναίων, ο οποίος δεν έχει καμία ευθύνη για τη φύλαξη και λειτουργία του μουσείου”, τονίζει ο Δήμος Αθηναίων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL