Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
16.4°C20.7°C
1 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.3°C
1 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
15.0°C18.2°C
1 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
17.7°C21.4°C
3 BF 39%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.9°C16.3°C
0 BF 100%
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΥΠΟΤΡΟΦΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΩΝΑΣΗ / Δράσεις για την τέχνη και την επιστήμη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΥΠΟΤΡΟΦΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΩΝΑΣΗ / Δράσεις για την τέχνη και την επιστήμη

Το πρόγραμμα των δράσεών του για την περίοδο 2014-2015, που επικεντρώνεται, μεταξύ άλλων, στους τομείς της τέχνης, της επιστήμης και της παιδείας, παρουσίασε ο Σύνδεσμος Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση.

Τον προγραμματισμό παρουσίασε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Θοδωρής Αναγνωστόπουλος, ενώ αναφέρθηκε και στην οργανωτική δομή του, που συγκεντρώνει Έλληνες και αλλοδαπούς που έχουν τιμηθεί με ερευνητικές χορηγίες και εκπαιδευτικές υποτροφίες.

Λίγο νωρίτερα, η διευθύντρια του Ιδρύματος Ωνάση Έφη Τσιότσιου αναφέρθηκε στο κοινωφελές έργο του, σημαντική θέση στο οποίο κατέχουν οι ετήσιες υποτροφίες.

Με στόχο την ανάδειξη καινοτόμων, διαδραστικών πρωτοβουλιών από τον χώρο των τεχνών και των επιστημών, ο σύνδεσμος προγραμματίζει σειρά δράσεων, οι οποίες θα είναι ανοιχτές προς το ευρύ κοινό. Η πρώτη, ο θεατρικός μαραθώνιος Syn Praxis, πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Κυριακή.

Στη συνέχεια η θεατρική ομάδα «Νεφελόπετρα» θα παρουσιάσει τη μουσικοχορευτική παράσταση Circus Explosiva, ένα θέαμα που συνδυάζει ζωντανή μουσική, τραγούδι, ακροβατικό χορό και τσίρκο, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στις 13/11. Τον Νοέμβριο, επίσης, θα πραγματοποιηθεί σε σχολεία το εθελοντικό πρόγραμμα «Έλα μαζί μας», που στόχο έχει να προσελκύσει μαθητές στον χώρο της επιστήμης, της τέχνης, της δημιουργικότητας, καθώς και η συμμετοχή του συνδέσμου στον Μαραθώνιο της Αθήνας.

Στις 15/12 στη Στέγη πλειάδα υποτρόφων θα συναντηθεί επί σκηνής στο μουσικό φεστιβάλ «Συνηχήσεις», τον Μάρτιο ο σύνδεσμος διοργανώνει το Athens Science Festival στην Τεχνόπολη, ενώ τον ίδιο μήνα θα πραγματοποιηθεί και ημερίδα επιχειρηματικότητας.

Στις 8/4 θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα τη φωτογραφία και την πόλη των Αθηνών, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης, ενώ τον Ιούνιο αρχιτέκτονες θα συνεργαστούν με Αθηναίους για την αναδιαμόρφωση των διαμερισμάτων τους στο πλαίσιο του προγράμματος «Επανα/κατοικήσεις».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL