Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.7°C22.9°C
4 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.0°C21.2°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
17.0°C19.8°C
1 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.9°C19.9°C
5 BF 37%
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: / Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Ένα διαχρονικό δικομματικό σκάνδαλο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: / Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Ένα διαχρονικό δικομματικό σκάνδαλο

"Λαμπρή ομολογία πολιτικής αποτυχίας και ενοχής" χαρακτηρίζει η βουλευτής Αχαΐας και συντονίστρια της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Κανελλοπούλου, την τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση δίνοντας τη δυνατότητα στο Μέγαρο Μουσικής μέχρι τις 31 Αυγούστου "να συναλλάσσεται χωρίς να προσκομίζει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα" και χωρίς να "υπόκειται στις διατάξεις περί συμψηφισμού και αναγκαστικής εκτέλεσης", ενώ "το Δημόσιο δεν θα εισπράττει τόκους και πρόστιμα από τις εγγυήσεις που κατέπεσαν υπέρ του Μεγάρου".

Η βουλευτής στη δήλωσή της, που γίνεται με αφορμή την ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή 28 συνάδελφοί της του ΣΥΡΙΖΑ για το Μέγαρο, επισημαίνει επίσης ότι η συγκεκριμένη τροπολογία "αποδεικνύει ότι οι πολιτικές των κυβερνήσεων για το Μέγαρο και αδιαφανείς είναι και έχουν οδηγήσει την κατάσταση σε οριακό σημείο, καθώς η ίδια η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι η τροπολογία κατατέθηκε προκειμένου να μην ανασταλεί η λειτουργία του Οργανισμού". Παράλληλα υπογραμμίζει ότι "το όλο θέμα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών είναι ιδιαίτερα σκοτεινό. Οι κυβερνήσεις δεν έχουν δημοσιοποιήσει στοιχεία που θα δώσουν στον ελληνικό λαό πλήρη εικόνα για το τι έχει συμβεί. Τα στοιχεία αυτά αιτηθήκαμε να κατατεθούν στη Βουλή. Οι απαντήσεις που θα πάρουμε, αλλά και οι τυχόν αποσιωπήσεις, θα βοηθήσουν τον λαό να βγάλει τα συμπεράσματά του".

"Εμείς θέλουμε ένα Μέγαρο εξυγιασμένο, ένα Μέγαρο του οποίου τα οικονομικά θα είναι στο φως, ένα Μέγαρο ανοιχτό στην κοινωνία, που θα εξυπηρετεί την πολιτιστική του αποστολή" επισημαίνει και αναρωτιέται: "Για ποιο λόγο η κυβέρνηση δεν μας παρουσιάζει την τελική πρότασή της; Γιατί, αντί να λύσει το πρόβλημα, παίζει ένα παιχνίδι διαρροών και φωτογραφικών τροπολογιών; Τι φοβάται;". Υπενθυμίζει μάλιστα ότι "οι μουσικοί της Καμεράτα, η οποία στεγάζεται στο Μέγαρο Μουσικής, παραμένουν επί 7 μήνες απλήρωτοι, ενώ τα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ και η Ορχήστρα των Χρωμάτων είναι διαλυμένες".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL