Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.3°C18.2°C
2 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
9.7°C14.6°C
3 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.6°C16.6°C
4 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.7°C17.7°C
3 BF 83%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.6°C14.6°C
2 BF 72%
ΑΠΟ 5 ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ / SOS για τη Συλλογή Κωστάκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΑΠΟ 5 ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ / SOS για τη Συλλογή Κωστάκη

Με επιστολή προς τον πρωθυπουργό, η διοίκηση του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και πέντε δήμαρχοι του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, ζητώντας την παροχή έκτακτης οικονομικής βοήθειας, προκειμένου να συνεχίσει να λειτουργεί.

«Η αδυναμία του Μουσείου να ανταποκριθεί στις απαραίτητες λειτουργικές δαπάνες δημιουργεί τον ορατό κίνδυνο αναστολής της λειτουργίας του. Σας απευθύνουμε έκκληση, να εξετάσετε κάθε δυνατό τρόπο, ώστε να διασφαλισθεί η απρόσκοπτη λειτουργία του» τονίζεται στην επιστολή, η οποία κοινοποιείται και στους Ευ. Βενιζέλο και Π. Παναγιωτόπουλο.

Η «σταγόνα» που ξεχείλισε το ποτήρι, απειλώντας ευθέως τη λειτουργία του οργανισμού που φιλοξενεί τη Συλλογή Κωστάκη, η οποία περιλαμβάνει 1.275 έργα κορυφαίων καλλιτεχνών της ρωσικής πρωτοπορίας, υπήρξε η μείωση του τακτικού του προϋπολογισμού (και μάλιστα απροειδοποίητα: η διευθύντριά του Κ. Κοσκινά το πληροφορήθηκε από τη... «Διαύγεια») σε μόλις 500.000 ευρώ, τη στιγμή που τα ανελαστικά έξοδα ανέρχονται σε 460.000, ενώ για την απαραίτητη φύλαξη και τα ασφάλιστρα απαιτούνται επιπλέον 200.000. Υπενθυμίζεται ότι για την απόκτηση της συλλογής δαπανήθηκαν περίπου 40 εκατ. ευρώ και υπήρξε η μεγαλύτερη αγορά έργων τέχνης από καταβολής ελληνικού κράτους.

Την επιστολή συνυπογράφουν ο δήμαρχος Παύλου Μελά και μέλος του Δ.Σ. του ΚΜΣΤ Διαμαντής Παπαδόπουλος και οι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, Αμπελοκήπων - Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, Κορδελιού - Ευόσμου Στάθης Λαφαζανίδης και Νεάπολης - Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL