Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.3°C16.2°C
2 BF 64%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
8.1°C13.2°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
10.0°C13.8°C
1 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.8°C
2 BF 84%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.2°C
0 BF 87%
Ο ΣΥΡΙΖΑ για τη βυζαντινή Μέση Οδό / Η Αττικό Μετρό διαστρέφει την πραγματικότητα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τη βυζαντινή Μέση Οδό / Η Αττικό Μετρό διαστρέφει την πραγματικότητα

Θεσσαλονίκη

Για διαστρέβλωση της πραγματικότητας κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης την Αττικό Μετρό, η οποία με ανακοίνωσή της έσπευσε να «πανηγυρίσει» τη νέα γνωμοδότηση του ΚΑΣ, που ζητά τη διατήρηση της βυζαντινής Μέσος Οδού στον σταθμό Βενιζέλου και άρα δικαιώνει τη θέση «και μετρό και αρχαία», άποψη που πολέμησε λυσσαλέα η εταιρεία, έχοντας στο πλευρό της και τον γ.γ. Δημοσίων Έργων Στρ.Σιμόπουλο.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που η Αττικό Μετρό προσπαθεί να διαστρέψει την πραγματικότητα. Εδώ και έναν χρόνο ακούσαμε πολλές φορές από την πλευρά της ότι 'βρέθηκε λύση' ή 'τα αρχαία καθυστερούν το έργο' και διάφορα άλλα σχόλια και δηλώσεις, που στόχο είχαν φυσικά να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη και να μεταθέσουν τις ευθύνες της εταιρείας για τη συνολικά πολύ κακή πορεία του έργου» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Υπενθυμίζει ότι μόλις πριν από ένα χρόνο η θέση της εταιρείας ήταν ότι δεν είναι δυνατή η συνύπαρξη του σταθμού του μετρό στη Βενιζέλου με τις αρχαιότητες, καθώς αυτές καταλαμβάνουν χώρο απολύτως απαραίτητο για την εγκατάσταση Η/Μ εξοπλισμού, ο οποίος δεν ήταν δυνατό να τοποθετηθεί οπουδήποτε αλλού. Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι αυτός ο ισχυρισμός καταρρίφθηκε πανηγυρικά από το ΤΕΕ και βέβαια κανείς δεν μπορεί να πει ότι ταυτίζεται με τη θέση «και μετρό και αρχαία».

Τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει ότι το σύνθημα - πρόταση «Και μετρό και αρχαία» το συνδιαμόρφωσε μαζί με άλλους αρμόδιους φορείς και επιστήμονες το τμήμα Πολιτισμού και η δημοτική του παράταξη Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη. «Δεν διεκδικούμε τα πνευματικά δικαιώματα για τη χρήση του συνθήματος, αλλά και δεν το εκχωρούμε σε αυτούς που το πολέμησαν» σχολιάζει και καταλήγει τονίζοντας «δεν κρίνουμε τη γνωμοδότηση του ΚΑΣ με όρους νικητή ή νικημένου για να πανηγυρίσουμε ή να μελαγχολήσουμε. Αγωνιζόμαστε πάντα για αυτήν την πόλη για το παρόν και το μέλλον της, σεβόμαστε το παρελθόν της και στο συγκεκριμένο ζήτημα διαδηλώνουμε χωρίς καμία υποκρισία: ΚΑΙ ΜΕΤΡΟ, ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL