Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.9°C18.5°C
4 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.3°C21.0°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.9°C
3 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.8°C19.8°C
6 BF 51%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 45%
Π. Σκουρολιάκος σε Λ. Μενδώνη: Είστε η υπουργός που επί θητείας της κάηκαν οι Μυκήνες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Π. Σκουρολιάκος σε Λ. Μενδώνη: Είστε η υπουργός που επί θητείας της κάηκαν οι Μυκήνες

«Ήμουν σήμερα το πρωί στις Μυκήνες. Είναι φριχτό το θέαμα και πόρρω απέχει από την προσπάθεια που κάνετε να το εξωραΐσετε» ανέφερε ο τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρολιάκος από το βήμα της Βουλής απευθυνόμενος στην υπουργό Πολιτισμού.

«Θέλετε δε θέλετε, είστε η υπουργός που άφησε για δύο καλοκαίρια απροσπέλαστη την Ακρόπολη για τα ΑμεΑ, είστε η υπουργός που άφησε εν μέσω πανδημίας ανυπεράσπιστους και να πένονται τους καλλιτέχνες και υπουργός που επί της θητείας της κάηκαν οι Μυκήνες. Ας ελπίσουμε ότι θα τελειώσουν εδώ οι καταστροφές» τόνισε ο Π. Σκουρολιάκος.

Απαντώντας η Λ. Μενδώνη «δεν είδε» ξανά τις εικόνες καταστροφής και προσπάθησε να διασκεδάσει εκ νέου τις εντυπώσεις.

«Το κράτος αντέδρασε και δεν προκλήθηκε ζημία στις αρχαιότητες του αρχαιολογικού χώρου των Μυκηνών. Φωτιές σε αρχαιολογικούς χώρους έχουμε και τα προηγούμενα χρόνια. Θα μπορούσα να αναφέρω παραδείγματα από την περίοδο 2015-2020. Δεν είναι αυτός ο στόχος. Να πούμε τι ψευδώς συνέβη σε μια φωτιά. Είναι ατυχές το γεγονός θα συμφωνήσω κύριε Σκουρολιάκο. Είναι όμως εξαιρετικά ευτυχές το γεγονός ότι δεν έχουμε την παραμικρή ζημία στα μνημεία αυτού του αρχαιολογικού χώρου» ισχυρίστηκε η Λ. Μενδώνη.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL