Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.7°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.5°C18.5°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.4°C18.0°C
4 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C19.9°C
3 BF 40%
Κ.Βέττα: Η πολιτιστική κληρονομιά πρέπει να προστατεύεται με έργα, όχι με λόγια (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κ.Βέττα: Η πολιτιστική κληρονομιά πρέπει να προστατεύεται με έργα, όχι με λόγια (Video)

Στην αναγκαιότητα κύρωσης της συμφωνίας που είχε υπογραφεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ,«καθώς με αυτό τον τρόπο ενισχύεται η συνεργασία των χωρών στον τομέα της διαφύλαξης της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς», αναφέρθηκε η εισηγήτρια, της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Καλλιόπη Βέττα, για το νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού με τίτλο: «Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας του Περού για την πρόληψη της κλοπής, της παράνομης ανασκαφής και της παράνομης εισαγωγής, εξαγωγής, διακίνησης ή μεταβίβασης κυριότητας πολιτιστικών αγαθών και την απόδοσή τους στη χώρα προέλευσης».https://www.youtube.com/embed/BzoGM4FGspQ

Η ίδια αναφέρθηκε παράλληλα σε συγκεκριμένες αποφάσεις της κυβέρνησης που αποδεικνύουν την «ανικανότητα της να υπερασπιστεί αποτελεσματικά τον ελληνικό Πολιτισμό».

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στα αρχαία του Μετρό Θεσσαλονίκης, στο αναβατόριο της Ακρόπολης, στους Δεσμώτες του Φαλήρου και στο πρόγραμμα «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός».

Σύμφωνα με την ίδια, «η κυβέρνηση απέδειξε σε όλες τις παραπάνω υποθέσεις ότι λόγω αδιαφορίας, έλλειψης γνώσης ή άλλων κινήτρων, δεν είναι πρόθυμη, ούτε ικανή να διαφυλάξει τη αρχαία πολιτιστική κληρονομιά και τον σύγχρονο Πολιτισμό, αναλισκόμενη μόνο σε επικοινωνιακή διαχείριση και εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων».

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL