Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Καταγγελία ΣΕΠΙΕ: Επικίνδυνο ικρίωμα στο Βόρειο τείχος της Ακρόπολης

Φωτογραφία αρχείου-eurokinissi

Την καταγγελία τεκμηριώνει με επίσημο έγγραφο του ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών Ικριωμάτων Ελλάδος (Σ.ΕΠ.Ι.Ε.), ως θεσμικός εκπρόσωπος των επαγγελματιών, που ασχολούνται με την παραγωγή, εισαγωγή και εγκατάσταση ικριωμάτων στην Ελλάδα

Με αφορμή την τοποθέτηση του νέου ανελκυστήρα ΑμεΑ (χορηγία του ιδρύματος Ωνάση), έχουν τοποθετηθεί επικίνδυνα και επισφαλή ικριώματα στο βόρειο τείχος της Ακρόπολης. Ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών Ικριωμάτων Ελλάδος, μετά από όχληση των μελών του και πλήθος συνεργατών τους, κοινοποίησε σχετική επιστολή στις παρακάτω αρμόδιες υπηρεσίες : 

· Αστυνομικό Τμήμα ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ 

· Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού 

· Γραφείο Γενικού Γραμματέα Πολιτισμού 

· Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης (ΥΣΜΑ) 

· Διεύθυνση προγραμματισμού και συντονισμού επιθεώρησης ασφάλειας και υγείας στην εργασία (Γραφείο Ειδικού Γραμματέα)

Ο Σ.ΕΠ.Ι.Ε υπογραμμίζει προς κάθε αρμόδιο, ότι η κατασκευή του συγκεκριμένου ξύλινου ικριώματος, δεν είναι σύμφωνη με τη διάταξη του ΠΔ 778/1980 («Περί των μέτρων ασφαλείας κατά την εκτέλεσιν οικοδομικών εργασιών»), η οποία προβλέπει ότι το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος των ξύλινων ικριωμάτων είναι έως 10 μέτρα (άρθρο 3, παράγραφος 3) ενώ το ξύλινο ικρίωμα που έχει τοποθετηθεί στο Βόρειο τείχος της Ακρόπολης είναι 28 μέτρων και επιπλέον δεν εξασφαλίζει στους χρήστες του ασφαλή πρόσβαση, αποτελεσματική πλαϊνή προστασία, μεταξύ άλλων ελλείψεων.

 

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πίσω από το παραπέτασμα της γελοιότητας

Είναι το λιγότερο αστεία και γραφικά τα κυβερνητικά στελέχη, όταν βγαίνουν στα κανάλια να εξηγήσουν ότι το πακέτο των 37 δισ. η Ελλάδα το κέρδισε με το σπαθί του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τις εξαιρετικές διαπραγματευτικές του δυνατότητες και με τις λαμπρές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο