Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ρ.Χρηστίδου: Οι περισσότεροι εργαζόμενοι στον Πολιτισμό εξαιρούνται από τη μέριμνα της πολιτείας (Video)

«Οι πρόσφατες εξαγγελίες της υπουργού Πολιτισμού δυστυχώς αφήνουν εκτός -και μάλλον όχι τυχαία- ένα μεγάλο ποσοστό εργαζόμενων στο χώρο, οι οποίοι ουσιαστικά μένουν χωρίς διέξοδο, αόρατοι για την πολιτεία» τόνισε η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ

Για το θέμα των εργαζόμενων στον Πολιτισμό και την καλλιτεχνική δημιουργία μίλησε η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Ραλλία Χρηστίδου με παρέμβασή της στο χθεσινοβραδυνό δελτίο ειδήσεων του Kontra Channel.

Η ίδια είχε την ευκαιρία να αναφερθεί στις πρόσφατες εξαγγελίες της υπουργού Πολιτισμού, κας Μενδώνη, οι οποίες «δυστυχώς αφήνουν εκτός -και μάλλον όχι τυχαία- ένα μεγάλο ποσοστό εργαζόμενων στο χώρο, οι οποίοι ουσιαστικά μένουν χωρίς διέξοδο, αόρατοι για την πολιτεία».

Η Ρ.Χρηστίδου τόνισε την ανάγκη να επιτραπεί στον καλλιτεχνικό κόσμο να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά ξανά με ταυτόχρονη τήρηση των υγειονομικών κανόνων, «αλλά μέχρι αυτό να συμβεί οργανωμένα και με ασφάλεια, οι άνθρωποι αυτοί έχουν -όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες- ανάγκη για ένα ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα».

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πίσω από το παραπέτασμα της γελοιότητας

Είναι το λιγότερο αστεία και γραφικά τα κυβερνητικά στελέχη, όταν βγαίνουν στα κανάλια να εξηγήσουν ότι το πακέτο των 37 δισ. η Ελλάδα το κέρδισε με το σπαθί του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τις εξαιρετικές διαπραγματευτικές του δυνατότητες και με τις λαμπρές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο