Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τηλεδιάσκεψη του τομέα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ με εκπροσώπους της κινηματογραφικής κοινότητας

EUROKINISSI

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος λόγω της πανδημίας και οι προτάσεις για την επόμενη μέρα και το μέλλον του κινηματογράφου στην Ελλάδα, αποτέλεσαν το επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης

Η στήριξη των ανθρώπων του κινηματογραφικού χώρου, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος λόγω της πανδημίας και προτάσεις για την επόμενη μέρα και το μέλλον του κινηματογράφου στην Ελλάδα, αποτέλεσαν το επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες ανάμεσα σε εκπροσώπους της κινηματογραφικής κοινότητας και του Πάνου Σκουρολιάκου, Τομεάρχη Πολιτισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, της Άννας Χατζησοφιά, Συντονίστριας Τμήματος Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, και του Κώστα Στρατή πρώην Υφυπουργού Πολιτισμού και συμβούλου για θέματα Πολιτισμού του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Τους κεντρικούς άξονες της τηλεδιάσκεψης αποτέλεσαν τα άμεσα ζητήματα επιβίωσης των εργαζομένων και των επιχειρήσεων, τα υγειονομικά ζητήματα και η οικονομική επιβάρυνση της τρέχουσας μεταβατικής φάσης (επανέναρξη γυρισμάτων, λειτουργία θερινών σινεμά, άμεση ανακοίνωση των εγκρίσεων για τις προτάσεις που εκκρεμούν έως και δύο χρόνια στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και την ΕΡΤ) καθώς και τα στρατηγικά ζητήματα για την ουσιαστική στήριξη και ανάπτυξη της ελληνικής κινηματογραφίας σε μια εποχή μεγάλων αλλαγών στο πολιτισμικό πεδίο.

Τα προβλήματα που καταγράφηκαν και οι εμπεριστατωμένες προτάσεις που ακούστηκαν θα αποτελέσουν αντικείμενο επεξεργασίας και εξειδίκευσης στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για μια συνολική στρατηγική ενίσχυσης του κινηματογράφου.

Στη συζήτηση συμμετείχαν οι: Στέλλα Θεοδωράκη (ΕΣΠΕΚ), Άκης Κερσανίδης (ΕΚΒΕ), Κώστας Κεχαγιόγλου (ΠΟΘΑ), Πάνος Παπαδημητρίου (ΕΤΕΚΤ), Χάρης Παπαδόπουλος (ΕΕΣ), Ειρήνη Σουγανίδου (ΕΔΙΚΤΕ), Τάκης Τσακαλάκης (ΠΟΑΕ), Γιώργος Τσεμπερόπουλος (ΕΑΚ). Την συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος Χρυσούλα Παπαΐωάννου.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πίσω από το παραπέτασμα της γελοιότητας

Είναι το λιγότερο αστεία και γραφικά τα κυβερνητικά στελέχη, όταν βγαίνουν στα κανάλια να εξηγήσουν ότι το πακέτο των 37 δισ. η Ελλάδα το κέρδισε με το σπαθί του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τις εξαιρετικές διαπραγματευτικές του δυνατότητες και με τις λαμπρές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο