Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κ. Στρατής: Ήρθε η ώρα να δοθούν πραγματικές λύσεις για τους ανθρώπους του πολιτισμού (Ηχητικό)

«Ενδεχομένως η κυβέρνηση να επεξεργάζεται ένα πολιτικό σχέδιο επικοινωνιακής διαχείρισης και όχι ουσιαστικής επίλυσης»

«Οι άνθρωποι του πολιτισμού εκπέμπουν ένα SOS. Όχι μόνο οι επώνυμοι. Κυρίως, όμως, οι χιλιάδες λιγότερο γνωστοί και οι ανώνυμοι που βρίσκονται στα παρασκήνια αλλά συμμετέχουν ενεργά στη δημιουργία πολιτισμού» ανέφερε ο πρώην υφυπουργός Πολιτισμού Κώστας Στρατής μιλώντας στον ραδιοσταθμό Στο Κόκκινο 105,5 και τον Νίκο Σβέρκο για την ημέρα δράσης για τους ανθρώπους του πολιτισμού.

Όπως σημείωσε ο Κ. Στρατής, ο πολιτιστικός και δημιουργικός τομέας απασχολεί πάνω από το 3% του εργατικού δυναμικού της χώρας, με 100 χιλιάδες και πλέον εργαζόμενους και περισσότερες από 40 χιλιάδες επιχειρήσεις.

«Οι άνθρωποι του πολιτισμού εκπέμπουν ένα SOS. Όχι μόνο οι επώνυμοι. Κυρίως, όμως, οι χιλιάδες λιγότερο γνωστοί και οι ανώνυμοι που βρίσκονται στα παρασκήνια αλλά συμμετέχουν ενεργά στη δημιουργία πολιτισμού.

Στο διάγγελμα του πρωθυπουργού έλαμψαν δια της απουσίας του ο πολιτισμός και οι άνθρωποί του Δεν υπήρξε η παραμικρή αναφορά σε μέτρα στήριξης. Δεν αναφέρθηκε κανένα σχέδιο για την επόμενη πολύ δύσκολη μέρα» ανέφερε ο πρώην υφυπουργός Πολιτισμού.

Τίθεται, συνέχισε, ένα ερώτημα αν η προαναγγελία ότι το καλοκαίρι δεν θα πραγματοποιηθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις «έγινε ύστερα από εισήγηση των ειδικών ή ήταν πολιτική απόφαση, σε αντίθεση με το τεχνοκρατικό αφήγημα που θέλει να προβάλει».

«Η θύελλα αντιδράσεων και το κίνημα #SupportArtWorkers τον ανάγκασαν να ανακρούσει πρύμναν. Ψάχνει απεγνωσμένα να δει τι θα κάνει, κυνηγώντας τις εξελίξεις.

Ο κ. Μητσοτάκης ούτε να διανοηθεί να επαναλάβει και αυτός τις ίδιες και ίδιες εξαγγελίες, όπως έκαναν οι υπουργοί του, εμπαίζοντας δημιουργούς, καλλιτέχνες, εργαζόμενους και επιχειρήσεις του πολιτιστικού και δημιουργικού τομέα. Ήρθε η ώρα να δοθούν πραγματικές λύσεις» τόνισε ο Κ. Στρατής και συμπλήρωσε:

«Ενδεχομένως η κυβέρνηση να επεξεργάζεται ένα πολιτικό σχέδιο επικοινωνιακής διαχείρισης και όχι ουσιαστικής επίλυσης. Με στόχο να διασπαστεί το μέτωπο των ανθρώπων του πολιτισμού και ταυτόχρονα να προκληθεί κοινωνικός αυτοματισμός σε βάρος τους».

«Και στο παρελθόν, τη δεκαετία του 1930 μέσα στη Μεγάλη Ύφεση, χρειάστηκε μια μεγάλη δημόσια παρέμβαση για τον πολιτισμό με τα πολιτισμικά προγράμματα του New Deal. Έτσι και τώρα το δημόσιο θα πρέπει να μπει μπροστά για να στηρίξει τον πολιτισμό και τους ανθρώπους του.

Σε αυτή την κατεύθυνση ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εγκαίρως καταθέσει ένα συγκεκριμένο σχέδιο πέντε αξόνων για την ουσιαστική στήριξη του πολιτισμού και όλων των ανθρώπων του. Καλούμε την κυβέρνηση να το υιοθετήσει» υπογράμμισε ο Κ. Στρατής.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πίσω από το παραπέτασμα της γελοιότητας

Είναι το λιγότερο αστεία και γραφικά τα κυβερνητικά στελέχη, όταν βγαίνουν στα κανάλια να εξηγήσουν ότι το πακέτο των 37 δισ. η Ελλάδα το κέρδισε με το σπαθί του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τις εξαιρετικές διαπραγματευτικές του δυνατότητες και με τις λαμπρές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο