Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.1°C16.2°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.6°C13.4°C
2 BF 58%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.6°C15.4°C
3 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C12.3°C
0 BF 76%
Κ.Στρατής: Οι αντουανέτες της κυβέρνησης να προσγειωθούν στην Ελλάδα του σήμερα δίνοντας λύση τώρα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κ.Στρατής: Οι αντουανέτες της κυβέρνησης να προσγειωθούν στην Ελλάδα του σήμερα δίνοντας λύση τώρα

«Ο πρωθυπουργός έκλεισε το διάγγελμά του για την κρίση του κορωνοϊού ευχόμενος στους πολίτες καλή ανάσταση. Δυστυχώς, όμως, η φετινή ανάσταση δεν θα είναι καθόλου καλή για χιλιάδες ανθρώπους του πολιτισμού, της δημιουργικής οικονομίας και της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης που αφήνονται επί ξύλου κρεμάμενοι και με ένα γολγοθά να ορθώνεται μπροστά τους», σημείωσε ο Κώστας Στρατής.

Ο ίδιος σημείωσε ότι «η υπουργός Πολιτισμού, χαμένη στο δικό της διάστημα, δηλώνει ότι ένα μεγάλο μέρος καλύπτεται. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παραπέμπει όσους μένουν ακάλυπτοι στο πενιχρό παντεσπάνι των 15 εκ. που είναι για το μέλλον. Πώς όμως θα επιβιώσουν τώρα οι χιλιάδες που αποκλείονται από τις ρυθμίσεις προστασίας, αν και είναι οι πλέον αδύναμοι με τις μικρότερες αντοχές “να τα βγάλουν πέρα”;»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προτείνει να υπάρξει ομπρέλα προστασίας για όλους: (α) ειδικό επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης, συνολικού ύψους 1,5 δισ., που καλύπτει πλήρως και τους επισφαλώς εργαζόμενους στον πολιτισμό, τη δημιουργική οικονομία και την καλλιτεχνική εκπαίδευση (β) επιστρεπτέα ενίσχυση για μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, όπως αυτές του πολιτιστικού και δημιουργικού τομέα, συνολικού ύψους 3 δισ. ευρώ» τονίζει ο πρώην υφυπουργός Πολιτισμού.

Τέλος, ο κ. Στρατής, σημείωσε ότι «ο έγκριτος Martin Wolf έγραψε στους Financial Times ότι o τρόπος που θα ανταποκριθούμε στην κρίση αποτελεί μέτρο των ηθικών μας προτύπων. Καλούμε, λοιπόν, τις αντουανέτες της κυβέρνησης να προσγειωθούν στον πλανήτη γη και την Ελλάδα του σήμερα. Οφείλουν να δώσουν λύση τώρα, προκειμένου να στηριχτούν εμπράκτως αυτοί που με το έργο τους στηρίζουν την κοινωνική συνοχή και την ανόρθωση του ηθικού της κοινωνίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL