Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
9.6°C12.6°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.5°C13.2°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.6°C12.6°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.9°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.3°C
4 BF 82%
ΣΥΡΙΖΑ: Η Πολιτεία αδιαφορεί για τους καλλιτέχνες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΥΡΙΖΑ: Η Πολιτεία αδιαφορεί για τους καλλιτέχνες

Με απαξίωση και αδιαφορία συνεχίζει να αντιμετωπίζει τους Έλληνες καλλιτέχνες που έχουν πληγεί πολύ σοβαρά από την πανδημία το υπουργείο Πολιτισμού κλείνοντας αυτιά και μάτια στις φωνές αγωνίας και τα σήματα κινδύνου που εκπέμπουν σωματεία, πολιτικά κόμματα, ακόμα και στελέχη της κυβερνώσας παράταξης.

Σε αντίθεση με υπουργεία και θεσμούς πολιτισμού ευρωπαϊκών κρατών που έχει πλήξει εξίσου η πανδημία και έχουν ήδη πάρει μέτρα υπέρ των πληγέντων δημιουργών και των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στον χώρο του θεάματος και της ψυχαγωγίας, η οδός Μπουμπουλίνας μοιάζει να μην έχει αντιληφθεί τη σοβαρότητα και το κατεπείγον του θέματος.

Με επιστολή του στις 26 Μαρτίου προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τους υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και την υπουργό Πολιτισμού ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος ζήτησε τη διεύρυνση των προϋποθέσεων λήψης του έκτακτου επιδόματος των 800 ευρώ.

Με το αίτημα του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος συντάσσονται επίσης ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ελλήνων Ηθοποιών, ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος και Σωματείο Εργαζομένων στο Θέαμα - Ακρόαμα.

Ήδη από τις 23 Μαρτίου ο τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρολιάκος και 38 βουλευτές του κόμματος ζήτησαν μέτρα στήριξης για τους εργαζόμενους στον χώρο του πολιτισμού, καταθέτοντας ερώτηση προς την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, όπου σημείωναν ότι ηθοποιοί, μουσικοί και άλλοι καλλιτέχνες, αλλά και το τεχνικό και διοικητικό προσωπικό θεάτρων, μουσικών σκηνών, λυρικών θεάτρων κ.λπ. βρίσκονται πλέον χωρίς εργασία και άρα σε δεινή οικονομική κατάσταση.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι υπάρχει άμεση ανάγκη για την κάλυψη από το Δημόσιο του μισθολογικού και ασφαλιστικού τους κόστους και ρωτούν την υπουργό για το τι προτίθεται να κάνει το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ώστε να λάβει άμεσα μέτρα ανακούφισής τους.

Ρωτούν επίσης εάν το υπουργείο προτίθεται να προβεί στην εκπόνηση ενός στρατηγικού σχεδίου, ώστε μετά την άρση των έκτακτων μέτρων για τον κορωνοϊό (Covid-19) να υπάρξει ουσιαστική ενίσχυση της πολιτιστικής δημιουργίας, του θεάματος και της ψυχαγωγίας, προκειμένου να στηρίξει τους φορείς και τους ανθρώπους του Πολιτισμού.

Όπως φαίνεται όμως, σχολιάζουν οι βουλευτές, η υπουργός κωφεύει τόσο στις διαμαρτυρίες των καλλιτεχνών όσο και στις ενέργειες της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL