Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κ.Στρατής: Η κυβέρνηση βιάζεται να πάρει εκδίκηση στο Μετρό Θεσσαλονίκης

«Η γνώμη του ΚΑΣ προεξοφλήθηκε από τον πρωθυπουργό σε ζωντανή μετάδοση στη ΔΕΘ. Παραπέμποντας σε τριτοκοσμικό σουλτανάτο», τονίζει ο πρώην υφυπουργός Πολιτισμού αναφορικά με τη σημερινή εξέταση από το ΚΑΣ της υπόθεσης μεταφοράς ή όχι των αρχαιοτήτων του Μετρό Θεσσαλονίκης

«Σε όλο τον πλανήτη η νέα συζήτηση είναι για το πώς η ανάπτυξη θα υπερβαίνει το βραχυχρόνιο κέρδος. Για το πώς θα είναι μακροπρόθεσμα βιώσιμη. Δημιουργώντας ταυτόχρονα προστιθέμενη αξία. Και όμως, η κυβέρνηση έχει βαλθεί να ξηλώσει κάθε απτή απόδειξη ότι τα πράγματα γίνονται και αλλιώς από τον δικό της καθόλου νέο τρόπο. Αυτόν της μπουλντόζας. Που επειδή καθυστερεί στο καζίνο του Ελληνικό, βιάζεται να πάρει εκδίκηση στο σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης. Ξεριζώνοντας από τα σπλάχνα της μακεδονικής γης μια σημαντική κληρονομιά της πόλης», σημειώνει με ανάρτησή του στο facebook ο πρώην υφυπουργός Πολιτισμού, Κώστας Στρατής.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «κάνοντας, έτσι, ασύγκριτα πιο φτωχές τις δυνατότητές της για το μέλλον. Πόσο ταιριαστό στο τιμόνι να είναι εκείνοι που πρωτοστάτησαν στον υποκριτικό πατριωτισμό για τη συμφωνία των Πρεσπών».

«Λένε ότι είναι ιδεοληπτικοί οι αρχαιολόγοι του υπουργείου Πολιτισμού. Ιδεοληπτικό το τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ιδεοληπτικό το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ιδεοληπτικοί οι κάτοικοι της πόλης που κινητοποιούνται. Είναι ιδεοληπτική και η Europa Nostra; Τους είναι χρήσιμη μόνο για τα δελτία Τύπου όταν απονέμει τα βραβεία της», σχολιάζει ο Κ.Στρατής.

Παράλληλα, ο πρώην υφυπουργός Πολιτισμού προσθέτει ότι «τους αρκεί που έχουν μαζί τους τα "golden boys" του συνδικαλισμού. Τι και αν διώκονται ποινικά για εγκληματική οργάνωση. Μόνο 100.000 ευρώ, μετά τα εκατομμύρια του παρελθόντος, κοστολογείται η στήριξή τους. Εξάλλου, τα χρήματα είναι πρόβλημα μόνο αν πρόκειται για την ανάδειξη των αρχαίων στη θέση τους».

«Η γνώμη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου προεξοφλήθηκε από τον πρωθυπουργό σε ζωντανή μετάδοση στη ΔΕΘ. Παραπέμποντας σε τριτοκοσμικό σουλτανάτο. Σίγουρα πάντως όχι σε κράτος που θέλει να λέγεται σύγχρονο, ευνομούμενο, ευρωπαϊκό», τονίζει ο Κώστας Στρατής.

Τέλος, ο ίδιος υπογραμμίζει ότι «ο Decumanus Maximus της βυζαντινής Θεσσαλονίκης, αιώνες της ιστορίας της πόλης αλλά και η προοπτική για ένα εμβληματικό τοπόσημο στο κέντρο της, ας μη γίνουν μέσα σε λίγους μήνες από τώρα μια στιγμή που θα χαθεί στο χρόνο, όπως τα δάκρυα στη βροχή…».

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Είμαστε μια ωραία ατΜΜΕσφαιρα

Αξίζει να θυμηθεί κάποιος πώς ήταν το κλίμα στα ΜΜΕ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Μια συνεχής κραυγή αγωνίας για οτιδήποτε, από επιχειρήσεις που υπερφορολογούνται και την επιχειρηματικότητα που καταδιώκεται μέχρι υπουργούς που καπνίζουν και αργόμισθους μετακλητούς...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις