Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η Β.Παπαθανασοπούλου νέα πρόεδρος της Λυρικής Σκηνής

Επικεφαλής του ΔΣ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, μετά την παραίτηση του Β.Καραμητσάνη τοποθετείται η δικηγόρος Βένια Παπαθανασοπούλου

H δικηγόρος Βένια Παπαθανασοπούλου τοποθετείται στη θέση της προέδρου του ΔΣ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, μετά την παραίτηση του Βασίλη Καραμητσάνη.

Όπως ενημερώνει το υπουργείο Πολιτισμού, η υπουργός Λίνα Μενδώνη «απεδέχθη την παραίτηση -την από 9ης Δεκεμβρίου υποβληθείσα του κ. Βασίλη Καραμητσάνη από τη θέση του Προέδρου της ΕΛΣ, για προσωπικούς του λόγους. Η υπουργός τον ευχαρίστησε για τη συμβολή του».

Βιογραφικό της Β.Παπαθανασοπούλου

Δικηγόρος Αθηνών στον Άρειο Πάγο, LL.M. (Πανεπιστήμιο ESSEX, Αγγλία), νομική σύμβουλος και γραμματέας ΔΣ της εταιρείας «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ΑΕ» (Σεπτέμβριος 2012-σήμερα), διαπιστευμένη διαμεσολαβήτρια (CEDR UK, υπουργείο Δικαιοσύνης).

Νομική σύμβουλος, εταιρική γραμματέας και γραμματέας ΔΣ στις εταιρείες ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΑΕ (ΔΕΗ), ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΑΘΗΝΑ 2004 (ΟΕΟΑ ΑΘΗΝΑ 2004), ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΑΕ (ΧΑ), ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΥΠΟΥ ΑΕ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΕ (ΟΠΑΠ ΑΕ) και ΟΠΑΠ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΕ, QUEST ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΑΕ (QUEST HOLDINGS).

Μέλος του ΔΣ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (Απρίλιος 2006-Οκτώβριος 2009) και αντιπρόεδρος του ΔΣ της «Διεθνής Διαφάνεια-Ελλάς» (Μάρτιος 2016-σήμερα), στην οποία παρέχει pro bono νομικές υπηρεσίες από το 2010.

Είναι μέλος σε πολλούς ελληνικούς και διεθνείς φορείς και συμπεριλήφθηκε στην πρώτη έκδοση του «GC POWERLIST Greece & Cyprus 2018» του διεθνούς ανεξάρτητου οδηγού αξιολόγησης «The Legal 500» για τους εταιρικούς δικηγόρους.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ο εξευτελισμός του Χρυσοχοϊδη και της Ν.Δ.

Τα χθεσινά γεγονότα στην πλατεία Συντάγματος, την ώρα που συζητιόταν το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, είναι εικόνες και από το παρελθόν και από το μέλλον. Είχαν όμως και ένα παράπλευρο αποτέλεσμα: προκάλεσαν τον απόλυτο διασυρμό της Νέας Δημοκρατίας μέσα στη Βουλή.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις