Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
14.8°C17.3°C
3 BF 84%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.9°C14.4°C
2 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C14.3°C
2 BF 88%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.8°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.9°C
3 BF 100%
Π. Σκουρολιάκος: Πώς ο ΣΥΡΙΖΑ καθάρισε την κόπρο του... ΥΠΠΟ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Π. Σκουρολιάκος: Πώς ο ΣΥΡΙΖΑ καθάρισε την κόπρο του... ΥΠΠΟ

Πολιτική και ηθική δικαίωση του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν οι κακουργηματικές διώξεις σε 17 άτομα για όσα συνέβαιναν στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων του ΥΠΠΟ και μεταξύ άλλων κάλυπτε «ανάγκες του γραφείου της τότε γενικής γραμματέως και σημερινής υπουργού κ. Μενδώνη», είπε ο τομεάρχης Πολιτισμού Πάνος Σκουρολιάκος Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο. Η κ. Μενδώνη έβαλε τώρα το Ταμείο σε καθεστώς εκκαθάρισης «ενώ ήξερε ότι εκκρεμούσε η εισαγγελική έρευνα ... πώς μία τόσο σοβαρή υπόθεση πας να την κλείσεις;», αναρωτήθηκε ο ίδιος.

Η άσκηση των κακουργηματικών διώξεων σε 17 άτομα για κακοδιαχείριση στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού την χρονική περίοδο 2012 - 2014 «αποτελεί πολιτική και ηθική δικαίωση του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αυτός ήταν που κατάλαβε ότι πρόκειται για ένα Ταμείο χωρίς καταστατικό, που δεν προκύπτει από πουθενά ότι έχει κάνει εκλογές, με μάλλον αυθαίρετο διοικητικό συμβούλιο που διαχειριζόταν χρήματα που έρεαν στο ταμείο του από το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων με αποφάσεις υπουργών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ», είπε ο κ. Σκουρολιάκος. Προσέθεσε ότι «διαχειριζόταν και έναν παιδικό σταθμό “φουσκώνοντας” πολύ τον λογαριασμό». «Τώρα», σημείωσε ο ίδιος, «ανακαλύπτουμε ότι υπήρχαν και δήθεν δανειοδοτήσεις σε υπαλλήλους που δεν ήξεραν τίποτα, δεν είχαν πάρει σεντ».

Η έρευνα, θύμισε, «ξεκίνησε επί υπουργίας του Αρ. Μπαλτά, που έδωσε εντολή στον πρόεδρο του Ταμείου να επιστρέψει στην θέση του -γιατί δεν είχε ούτε συνδικαλιστική άδεια, ούτε τίποτα … και για οκτώ μήνες δεν είχε επιστρέψει, έτσι αυθαίρετα».

«Μετά τον ανασχηματισμό και επί υπουργίας Λυδίας Κονιόρδου», συνέχισε, «κάναμε επερώτηση ο κ. Μπαλτάς, εγώ και άλλοι 33 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, να διαταχθεί οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος … και διατάσσεται. Και γίνεται κατάληψη στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας … οι υπάλληλοι που δραστηριοποιούντο σε αυτό (δεν ξέρω εάν είναι αυτοί που κατηγορούνται τώρα, ή άλλοι). Και μετά από αυτή την κατάληψη, ως διά μαγείας, εξαφανίζεται και το… κατ’ ευφημισμόν Πρωτόκολλο του Ταμείου … μετά την κατάληψη δεν υπάρχει Πρωτόκολλο. Εξαφανίστηκε στην κατάληψη; Είχε εξαφανιστεί πριν και το κατάλαβαν μετά, δεν ξέρω … αυτά γίνονται μόνο σε εποχές που κυβερνούσε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ … δεν πέφτουμε από τα σύννεφα … τα έχουμε ζήσει δεκαετίες τώρα». Προσέθεσε ότι μετά από όλα αυτά, η νέα υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, «αλλάζει το ΔΣ του Ταμείου και την Διευθύντρια».

Ακολουθεί η υπουργία της Μ. Ζορμπά, όπου αρμόδιος ήταν για αυτά τα θέματα ο Κ. Στρατής «και καταθέτει μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα … που παραπέμπει στην Εισαγγελία Διαφθοράς κ. Τουλουπάκη» και έτσι ήρθαν οι κακουργηματικές διώξεις και για τα δάνεια, που αφορούν πλαστογραφία, απιστία, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ηθική αυτουργία για τα προηγούμενα. «Μάθαμε ότι αφορούν 17 πρόσωπα … δεν ξέρουμε ποιοι ακριβώς είναι». Για τον παιδικό σταθμό που λειτουργούσε το ίδιο Ταμείο, ο κ. Σκουρολιάκος ανέφερε ότι οι πληροφορίες θέλουν να κοστολογείτο κάθε παιδί ακριβότερα από τον ακριβότερο ιδιωτικό σταθμό.

Μετά από όλα αυτά, δημιουργήθηκε επιτέλους καταστατικό και το Ταμείο απέκτησε νομική υπόσταση, συνέχισε, «να ξέρουμε τι γίνεται. Και διερευνούμε πώς πήγαιναν τα χρήματα από αυτό το Ταμείο … σε ανάγκες του γραφείου της τότε γενικής γραμματέως και σημερινής υπουργού κ. Μενδώνη», κάτι για το οποίο υπάρχουν και αποκαλύψεις στον Τύπο.

Μάλιστα, ανέφερε ότι ο ίδιος έχει ετοιμάσει και καταθέτει στην Βουλή επερώτηση για «να μας πει η σημερινή κ. υπουργός: είναι λογικό, είναι μέσα στο πλαίσιο του νόμου, ένα ταμείο υπαλλήλων να πληρώνει έξοδα του γραφείου της Γενικής Γραμματείας; Θα ζητήσουμε να μας διευκρινίσει πώς γίνονται αυτά τα πράγματα…».

Καυτηρίασε μάλιστα την κίνηση της κ. Μενδώνη να τεθεί το Ταμείο σε καθεστώς εκκαθάρισης, «ενώ ήξερε ότι εκκρεμούσε η εισαγγελική έρευνα που έκανε τώρα τις διώξεις. Ήθελε να κουκουλώσει τα πράγματα; Πώς μία τόσο σοβαρή υπόθεση πας να την κλείσεις; Είναι ένα ερώτημα», όπως είπε. Σημειώνεται μάλιστα ότι με την ανάληψη της κυβέρνησης από την ΝΔ και τον διορισμό της κ. Μενδώνη στην ηγεσία πλέον του υπουργείου, επανήλθε στην ηγεσία του Ταμείου ο τότε επικεφαλής, «διορισμένος από την υπουργό σε θέση ευθύνης, σαν να είναι όλα καλά...».

https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/690361648&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL