Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.1°C14.3°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.2°C13.3°C
2 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.5°C14.3°C
3 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.7°C11.9°C
4 BF 82%
Εκθεση της KPMG: / Εκθεση της KPMG: 690 εκατ. ευρώ στοιχίζει στη χώρα το λαθρεμπόριο τσιγάρων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εκθεση της KPMG: / Εκθεση της KPMG: 690 εκατ. ευρώ στοιχίζει στη χώρα το λαθρεμπόριο τσιγάρων

Έκκληση να συνεχιστούν οι δράσεις κατά του παράνομου εμπορίου καπνικών προϊόντων, απηύθυνε εκ νέου η Παπαστράτος μετά τη δημοσίευση έκθεσης της KPMG που υπενθυμίζει τις αρνητικές προεκτάσεις και τις οικονομικές επιπτώσεις του παράνομου εμπορίου τσιγάρων.

Όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση η ανεξάρτητη "Έκθεση Stella" της KPMG, που ανατέθηκε από τη Philip Morris International για την κατανάλωση παράνομων τσιγάρων στην Ε.Ε., η παράνομη αγορά τσιγάρων στην Ελλάδα εκτινάχθηκε στο 23,6% κοστίζοντας πέρυσι στα κρατικά ταμεία 690 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα, στην Ελλάδα καταγράφηκε η μεγαλύτερη ποσότητα παραποιημένων τσιγάρων στην Ε.Ε. (1,5 δισ. τσιγάρα).

Σχολιάζοντας την έκθεση ο Χρήστος Χαρπαντίδης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος, ανέφερε ότι το παράνομο εμπόριο έχει τεράστιο οικονομικό και κοινωνικό κόστος και συμπλήρωσε: "Όλοι πλέον γνωρίζουμε ότι τα έσοδα από τα παράνομα τσιγάρα χρηματοδοτούν διεθνή εγκληματικά δίκτυα και τρομοκρατικές οργανώσεις. Έχουμε μπροστά μας μια μεγάλη, διαρκή απειλή, η οποία στην Ελλάδα έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας". Επεσήμανε ότι, εδώ και αρκετά χρόνια, η Παπαστράτος μάχεται σταθερά κατά του παράνομου εμπορίου. Από τις εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μέχρι τη δωρεά εξοπλισμού αιχμής, του πρώτου αυτοκινούμενου x-ray scanner που απέκτησε η χώρα μας και πέντε ειδικών ταχύπλοων καταδιωκτικών σκαφών, αναλαμβάνει διαρκώς πρωτοβουλίες για να μπει τέλος στην ανεξέλεγκτη πορεία του παράνομου εμπορίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL