Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.2°C17.7°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C18.0°C
2 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.9°C15.9°C
0 BF 55%
Θεσσαλονίκη: Σε ισχύ από αύριο το πασχαλινό ωράριο στην αγορά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θεσσαλονίκη: Σε ισχύ από αύριο το πασχαλινό ωράριο στην αγορά

Σε ισχύ τίθεται από αύριο το πασχαλινό ωράριο στην αγορά της Θεσσαλονίκης και ήδη τα ποσοστά μειωμένων τιμών, που φιγουράρουν στις βιτρίνες των καταστημάτων, φτάνουν στο 50%, "αφού η τακτική των προσφορών αποτελεί ισχυρό δέλεαρ για τους καταναλωτές", όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης (ΕΣΘ), Παντελής Φιλιππίδης.

Βέβαια, όπως έσπευσε να επισημάνει, "κρατάμε μικρό καλάθι σε ό,τι αφορά τον τζίρο που θα δούμε στην περίοδο των εορτών, αλλά ελπίζουμε ότι θα μας δώσει μια ανάσα". Ο ίδιος επισήμανε ότι η κίνηση στην αγορά καταγράφεται, μέχρι στιγμής, υποτονική, και οι καταναλωτές πραγματοποιούν διερευνητικές βόλτες, χωρίς "να μπαίνουν ακόμη μέσα στα καταστήματα. Εκτιμώ ότι από την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν οι αγορές". Στο πλαίσιο αυτό, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι και φέτος οι καταναλωτές θα προχωρήσουν σε αγορές δώρων προς τα αγαπημένα και συγγενικά πρόσωπα, ενώ την τιμητική τους θα έχουν τα παιδιά.

Το πασχαλινό ωράριο στα καταστήματα

Το προτεινόμενο ωράριο κατά την πασχαλινή περίοδο, σύμφωνα με τον ΕΣΘ, αφορά σε λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις ημερομηνίες 18 και 19 Απριλίου από τις 10 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ, ενώ το Σάββατο 20 του μηνός θα κλείσουν τρεις ώρες νωρίτερα, δηλαδή στις 6 το απόγευμα. Την Κυριακή των Βαΐων (21/4), όσοι επιλέξουν να λειτουργήσουν το κατάστημά τους θα μπορούν να το κρατήσουν ανοιχτό από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, σύμφωνα με τον ΕΣΘ.

Τη Μεγάλη εβδομάδα, από τη Μ. Δευτέρα (22 Απριλίου) έως και τη Μ. Πέμπτη (25 Απριλίου), τα εμπορικά καταστήματα της Θεσσαλονίκης θα λειτουργούν από τις 10 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ και τη Μ. Παρασκευή θα ανοίξουν στη 1 το μεσημέρι και θα κατεβάσουν ρολά στις 7 το βράδυ. Το Μ. Σάββατο (27 Απριλίου), τα εμπορικά καταστήματα της Θεσσαλονίκης θα λειτουργήσουν από τις 10 το πρωί έως και τις 4 το απόγευμα, ενώ την Κυριακή του Πάσχα και τη Δευτέρα θα είναι κλειστά και θα επαναλειτουργήσουν κανονικά από τις 29 Απριλίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL