Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
Σ. Αραχωβίτης: Στόχος η μείωση του κόστους παραγωγής στο χωράφι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σ. Αραχωβίτης: Στόχος η μείωση του κόστους παραγωγής στο χωράφι

Στην προσπάθεια που έχει ήδη ξεκινήσει για τη μείωση του κόστους παραγωγής στο χωράφι και θα αποτυπωθεί το επόμενο διάστημα με συγκεκριμένες κινήσεις και στη στήριξη παραγωγών και προϊόντων που έχουν ανάγκη, εξαντλώντας όλα τα περιθώρια της ελληνικής οικονομίας, αναφέρθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σ. Αραχωβίτης, μετά τη συνάντηση που είχε χθες με τους εκπροσώπους της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Η συνάντηση ορίστηκε μετά την πανελλαδική σύσκεψη που έγινε πριν από μερικές μέρες στη Νίκαια Λάρισας με τη συμμετοχή εκπροσώπων των εννέα ομοσπονδιών, των πάνω από εβδομήντα αγροτικών και κτηνοτροφικών συλλόγων, επιτροπών αγώνα και μπλόκων.

Όπως δήλωσε ο υπουργός μετά το πέρας της συνάντησης, "η επιτροπή μας κατέθεσε λίστα με τα αιτήματα, τα οποία συζητήσαμε και συμφωνήσαμε τις απαντήσεις να τις δώσουμε και εγγράφως, έτσι ώστε να μην υπάρχουν παρερμηνείες στο τι είπαμε”. Αναφέρθηκε στον οδικό χάρτη που έχουμε για ένα - ένα από τα ζητήματα, και μάλιστα πολλά από τα αιτήματα ήδη έχουν επιλυθεί, κάποια άλλα βρίσκονται στο στάδιο της επεξεργασίας και της επίλυσης και κάποια άλλα “θεωρώ ότι είναι κάπως υπερβολικά για τις δεδομένες συνθήκες που έχει η οικονομία και ολόκληρη η κοινωνία”.

Όχι σε κοινωνικούς αυτοματισμούς

Κατέστησε σαφές ότι “πρέπει να προσέξουμε όλοι να μη δημιουργήσουμε κοινωνικούς αυτοματισμούς” και εξήγησε ότι μετά το 2010 που η χώρα μπήκε στα Μνημόνια όλες οι κοινωνικές ομάδες, όλοι οι εργαζόμενοι υπέστησαν μεγάλη πίεση, οπότε “δεν πρέπει να δημιουργήσουμε κοινωνικούς αυτοματισμούς μέσα στην κοινωνία. Αυτό είναι το πρώτο μέλημά μας σαν Πολιτεία”. Από εκεί και πέρα, πρόσθεσε, "για όλους τους εργαζόμενους, προχωράμε σε λύσεις στο πλαίσιο της δημοσιονομικής πολιτικής που έχουμε κι όσο περνάει ο καιρός και η κατάσταση της οικονομίας βελτιώνεται, αφού βγήκαμε από τα Μνημόνια, τόσο και οι δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας να στηρίξει είναι περισσότερες. Κάτι που είδαμε ήδη φέτος, καθώς καταφέραμε να στηρίξουμε την κτηνοτροφία, τους ροδακινοπαραγωγούς και τους καπνοπαραγωγούς, αλλά και ειδικές άλλες περιπτώσεις και προχωράμε στη στήριξη και άλλων προϊόντων που έχουν ανάγκη, μέσα στην καινούρια χρονιά".

Δεσμεύτηκε ότι “όλες οι δυνατότητες που έχουμε θα εξαντληθούν για να βοηθηθεί ο παραγωγός”. Τόνισε παράλληλα ότι βασικό σημείο της στρατηγικής μας είναι η προσπάθεια που έχουμε ήδη ξεκινήσει για τη μείωση του κόστους παραγωγής στο χωράφι: είτε μέσω του πετρελαίου κίνησης, είτε μέσω των εφοδίων, είτε μέσω της ενέργειας και προανήγγειλε το αμέσως επόμενο διάστημα κινήσεις στην κατεύθυνση αυτή.

"Ζεσταίνουν" τα τρακτέρ στη Θεσσαλία

Πάντως, από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της πανελλαδικής επιτροπής ανέφεραν ότι ξεκινούν οι γενικές συνελεύσεις, καθώς και κινητοποιήσεις, αρχής γενομένης από την ερχόμενη Δευτέρα με τους παραγωγούς της Θεσσαλίας να βγαίνουν στους δρόμους, με αιχμή τη χαμηλή τιμή στο βαμβάκι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL