Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.7°C22.9°C
4 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.0°C21.2°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
17.0°C19.8°C
1 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.9°C19.9°C
5 BF 37%
Στέργιος Πιτσιόρλας: / Στέργιος Πιτσιόρλας: Σύντομα θεσμική λύση για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στέργιος Πιτσιόρλας: / Στέργιος Πιτσιόρλας: Σύντομα θεσμική λύση για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου

Θεσσαλονίκη. Θεσμική λύση για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομίας σύμφωνα με όσα είπε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Στέργιος Πιτσιόρλας στη σύσκεψη που έγινε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

«Επεξεργαζόμαστε και μια πιο δραστική λύση, θεσμική. Θα την παρουσιάσουμε σε λίγο καιρό, όταν θα είμαστε έτοιμοι, όμως προς το παρόν μένουμε στην ανάγκη του συντονισμού και της καταγραφής των προβλημάτων που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα» ανέφερε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια να επιτευχθεί ο συντονισμός «των ενεργειών όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών και φορέων που μπορούν να συμβάλουν στην καταπολέμηση του παρεμπορίου».

Κατά τον ίδιο το «βόρειο τόξο της χώρας είναι αυτό που πάσχει πιο πολύ. Εδώ είναι οι πολλές πύλες και εδώ έχουμε πολύ μεγάλα προβλήματα» και αυτό διότι, όπως εξήγησε, «χώρες που ανήκουν στην Ε.Ε. έχουν μια δυσκολία ως προς τους τελωνειακούς ελέγχους.

Επιπλέον αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία για τη δημιουργία του Συντονιστικού Οργάνου για την Καταπολέμηση του Παρεμπορίου (ΣΥΚΕΑΠ) επισημαίνοντας ότι με τη δημιουργία αυτού του οργάνου και με την εξασφάλιση του συντονισμού «κάνουμε ένα μεγάλο βήμα, δεν λύνουμε το πρόβλημα», ενώ αναγνώρισε ότι υπάρχει έλλειψη πόρων και ανθρώπινου δυναμικού για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

«Είναι προτεραιότητα να δώσουμε και παραπάνω πόρους για την καταπολέμηση του παρεμπορίου και όσο μπορούμε να αρχίσουμε να καλύπτουμε και τα κενά στο ανθρώπινο δυναμικό, που είναι τεράστια» ανέφερε.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας υποστήριξε ότι το παρεμπόριο «έχει πάρει τραγικές διαστάσεις» στη Θεσσαλονίκη, ενώ με μελανά χρώματα περιέγραψαν την κατάσταση με το παρεμπόριο στους δρόμους και οι πρόεδροι Επιμελητηρίων και εμπορικών συλλόγων που συμμετείχαν στη σύσκεψη και κάλεσαν την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για την πάταξη του φαινομένου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL