Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Στ.Πιτσιόρλας: Εντός εξαμήνου η ριζική αντιμετώπιση του ζητήματος των ναυπηγείων Σκαραμαγκά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στ.Πιτσιόρλας: Εντός εξαμήνου η ριζική αντιμετώπιση του ζητήματος των ναυπηγείων Σκαραμαγκά

Εντός του προσεχούς εξαμήνου θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες αντιμετώπισης του ζητήματος με τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Στέργιος Πιτσιόρλας, μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, η οποία ορίζει το συγκεκριμένο χρονικό όριο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πιτσιόρλας δήλωσε «η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου σχετικά με τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά ήταν αναμενόμενη και δικαιώνει απόλυτα την επιλογή της κυβέρνησης να θέσει τα Ναυπηγεία σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης».

Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι η εν λόγω απόφαση αφορά τη μη συμμόρφωση της χώρας ως προς την απόφαση της Κομισιόν του 2008 «περί κρατικών ενισχύσεων στην ΕΝΑΕ και αναδεικνύει την ευθύνη των προηγούμενων κυβερνήσεων».

«Η εξάμηνη δε προθεσμία που θέτει για την εκτέλεσή της αποτελεί αναγνώριση του γεγονότος ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει πλέον δρομολογήσει τις διαδικασίες ανάκτησης. Διαδικασίες που θα έχουν ολοκληρωθεί μέσα σε αυτό το εξάμηνο κι έτσι θα αντιμετωπιστεί ριζικά το όλο θέμα», σημείωσε ολοκληρώνοντας ο αναπληρωτής υπουργός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL