Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Πράσινο φως" από την Κομισιόν

Για την έναρξη κατασκευής του ελληνο-βουλγαρικού αγωγού αερίου - Χαιρετίζει την απόφαση ο Γ. Σταθάκης

Τον δρόμο για την έναρξη κατασκευής του διασυνδετήριου αγωγού φυσικού αερίου Ελλάδας - Βουλγαρίας (IGB), συνολικού επενδυτικού κόστους 240 εκατ., άνοιξε η χθεσινή απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που έκρινε ότι ο σχεδιασμός για την κατασκευή και τη λειτουργία του είναι συμβατός με τους κανόνες της Ε.Ε. περί κρατικών ενισχύσεων.

Την απόφαση χαιρέτισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκης, που επισήμανε ότι ο κάθετος αυτός άξονας διαφοροποιεί τις πηγές τροφοδοσίας και μπορεί να διοχετεύει φυσικό αέριο από τον αγωγό TAP, καθώς και ποσότητες LNG από τους τερματικούς σταθμούς της Ρεβυθούσας και της Αλεξανδρούπολης. Χαρακτήρισε το έργο ως στρατηγικής σημασίας, που αναδεικνύει την Ελλάδα σε ενεργειακό κόμβο της ευρύτερης περιοχής της Νοτιανατολικής Ευρώπης και βασική ενεργειακή πύλη της Γηραιάς Ηπείρου, συμβάλλοντας στην προοπτική ενοποίησης της ευρωπαϊκής ενεργειακής αγοράς.

Η επίτροπος Μ. Βέστεϊγιερ, αρμόδια για την πολιτική ανταγωνισμού, δήλωσε ότι εγκρίθηκαν τα μέτρα στήριξης που θα χορηγηθούν από Βουλγαρία και Ελλάδα “επειδή περιορίζονται στα απολύτως αναγκαία για την πραγματοποίηση του έργου και επομένως είναι σύμφωνα με τους κανόνες περί κρατικών ενισχύσεων”.

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Αφήστε, κ. Μητσοτάκη

Πραγματικά εντυπωσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με όσα δήλωσε στη Βουλή εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Παραπονέθηκε ότι, ενώ βρισκόταν απέναντι στον Τούρκο Πρόεδρο, ο Αλ. Τσίπρας έκανε απρεπείς δηλώσεις εις βάρος του.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο