Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.4°C17.6°C
3 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.9°C15.9°C
1 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
9.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C14.7°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.0°C14.5°C
1 BF 75%
DER Touristik, η μεγαλύτερη εταιρεία ταξιδιών στον γερμανόφωνο κόσμο: / "Το 2019 θα είναι το έτος της Ελλάδας" για τον τουρισμό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

DER Touristik, η μεγαλύτερη εταιρεία ταξιδιών στον γερμανόφωνο κόσμο: / "Το 2019 θα είναι το έτος της Ελλάδας" για τον τουρισμό

"Το 2019 θα είναι το έτος της Ελλάδας" εκτιμά η DER Touristik, η μεγαλύτερη εταιρεία ταξιδίων στον γερμανόφωνο κόσμο, η οποία ιδρύθηκε το 1917 ως DER Deutsches Reisebüro.

Ο επικεφαλής για την Ευρώπη της DER Touristik Ρενέ Χέρτζοκ ανέφερε στο γερμανικό περιοδικό “Touristic Aktuell” ότι η παρουσία της εταιρείας στην Ελλάδα παραμένει σταθερή με 14 οικογενειακά ξενοδοχεία σε διάφορες περιοχές, αλλά και 43 καταλύματα στα οποία δεν επιτρέπονται παιδιά. Έτσι, το 15% των 282 καταλυμάτων μόνο για ενήλικες που διαθέτει η εταιρεία βρίσκεται στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον Ρ. Χέρτζοκ, το 2019 θα είναι το έτος της Ελλάδας χάρη "στη σωστή σχέση ποιότητας- τιμής" που προσφέρει. Μίλησε για "σταθερή και θετική ατμόσφαιρα", προσθέτοντας ότι αναμένει ένα «σούπερ καλοκαίρι 2019», καθώς η DER Touristik έχει ήδη ξεκινήσει τις κρατήσεις, έχοντας ως "assets" νέα πολυτελή ξενοδοχεία και πολύ καλές τιμές.

Πρόσθεσε ότι τοπ προορισμοί για το καλοκαίρι, εκτός της Ελλάδας, είναι Τυνησία και η Αίγυπτος, ενώ για πιο μακρινά ταξίδια η εταιρεία προτείνει, χάρη στις μειωμένες τιμές τους, Νότια Αφρική, Ναμπίμπια, Μαλδίβες και Ταϊλάνδη.

Ελ. Κουντουρά: "Ελλάδα, η καλύτερη επιλογή"

Στο μεταξύ, με τη φράση "Η Ελλάδα είναι η καλύτερη επιλογή" έκλεισε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά την ομιλία της στο περιθώριο της πρώτης ημέρας της Παγκόσμιας Έκθεσης Τουρισμού (WTM) στο Λονδίνο για τη σεζόν 2019. Αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας και δήλωσε βέβαιη ότι θα πετύχει και την επόμενη χρονιά καλά νούμερα στις αφίξεις.

Γκολφ θέλουν οι ξενοδόχοι των Χανίων...

Εξάλλου, στην προοπτική της επέκτασης της τουριστικής περιόδου στα Χανιά αναφέρθηκαν εκπρόσωποι της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Χανίων σε σειρά επαφών που είχαν με εκπροσώπους αεροπορικών εταιρειών και tour operators. Η ανάπτυξη με προοπτική πενταετίας τουλάχιστον προϋποθέτει μεταξύ άλλων τη δημιουργία ενός γηπέδου γκολφ και την έμφαση και σε νέες μορφές τουρισμού, όπως ο περιηγητικός, ο πολιτιστικός, η γαστρονομία. Αυτά, σύμφωνα με τους ξενοδόχους Χανίων, απαιτούνται ώστε να επιτευχθεί η επιμήκυνση.

ΘΑΝ. ΠΑΝ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL