Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Προχωρά η ηλεκτρική διασύνδεση των Κυκλάδων

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τη γ' φάση της ηλεκτρικής διασύνδεσης των Κυκλάδων

Στην προκήρυξη του διαγωνισμού για τη γ' φάση της διασύνδεσης των Κυκλάδων με το ηπειρωτικό σύστημα προχώρησε ο αρμόδιος για το έργο ΑΔΜΗΕ μετά την ολοκλήρωση της α' φάσης και την ανάδειξη των αναδόχων για τα έργα της β' φάσης του συνολικού έργου.

Πρόκειται για την πόντιση δεύτερου υποθαλάσσιου ενισχυτικού καλωδίου μεταξύ Λαυρίου και Σύρου, που θα οδηγήσει σε πλήρη απεξάρτηση των νησιών από τους αυτόνομους σταθμούς παραγωγής, έργο προϋπολογισμού 115 εκατ. ευρώ.

Η προθεσμία για την υποβολή προσφορών είναι η 23η Αυγούστου. Το έργο αφορά τη μελέτη, προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος υπογείων και υποβρυχίων καλωδίων για την υλοποίηση της καλωδιακής Γραμμής Μεταφοράς Εναλλασσόμενου Ρεύματος 150 KV Λαύριο - Σύρος/ΙΙ.

Θα ακολουθήσει τεχνική και οικονομική αξιολόγηση, με στόχο να υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο πριν τα τέλη του έτους.

Ο επικεφαλής του ΑΔΜΗΕ Μ. Μανουσάκης αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση δύο χρόνια νωρίτερα, έναντι του προηγούμενου προγραμματισμού (από το 2022 στο 2020) της γ' φάσης, αντανακλώντας τη στρατηγική του Διαχειριστή για επιτάχυνση όλων των έργων του.

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ποιον κοροϊδεύουν;

Η Νέα Δημοκρατία και το ΚΙΝ.ΑΛΛ. σύρθηκαν εχθές στην υπερψήφιση της τροπολογίας που ανοίγει τον δρόμο για την αύξηση του κατώτατου μισθού. Το έκαναν επειδή ήξεραν ότι, αν καταψήφιζαν, θα είχαν...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο