Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
Κ. Μίχαλος: Θετική η αποτίμηση της συμφωνίας για την οικονομία (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κ. Μίχαλος: Θετική η αποτίμηση της συμφωνίας για την οικονομία (Video)

https://www.youtube.com/embed/pbdLPlXThoc

Θετική η αποτίμηση της συμφωνίας από οικονομική πλευρά υπογράμμισε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Κωνσταντίνος Μίχαλο.

«Η χώρα μας είναι στους πέντε κορυφαίους επενδυτές της πΓΔΜ, κυρίως στους τομείς των πετρελαιοειδών και καυσίμων, των τραπεζών και του λιανεμπορίου. Μια συμβιβαστική λύση που διασφαλίζει τα συμφέροντά μας έχει οικονομικά και γεωπολιτικά οφέλη»

«Ένα θαύμα επιτελέστηκε στις εξαγωγές» στο ποσοστό του 8,3% που είναι στο πρώτο τρίμηνο η αύξηση των εξαγωγών το οποίο ακολουθεί άλλες αυξήσεις προ αυτής. Η αύξηση είναι 15,2% για τις εξαγωγές.

Εφόσον τηρηθεί η σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes, θα υπάρξουν θετικές προεκτάσεις στην οικονομία μας. Ανέφερε, ακόμα, ότι σύμφωνα με στοιχεία του 2016, έχουμε εξαγωγές 600 εκατ. ευρώ και είμαστε οι έκτοι εμπορικοί εταίροι των Σκοπίων με συνολικό διμερές εμπόριο 787 εκατ. ευρώ.

Αν τελεσφορήσει η διαδικασία η συμφωνία θα βοηθήσει πολύ περισσότερο εξήγησε ο κ. Μίχαλος. Τα ελληνικά προϊόντα είναι κατοχυρωμένα τόνισε ο  πρόεδρος του ΕΒΕΑ τονίζοντας ότι : «Θα πρέπει να καταστεί απολύτως σαφές ότι ο όρος «Μακεδονία» ως ονομασία προέλευσης και γεωγραφικής ένδειξης ανήκει αποκλειστικά και μόνο στην Ελλάδα, ενώ οι γείτονές μας να μπορούν να χρησιμοποιούν το νέο τους όνομα «Βόρεια Μακεδονία».

«Μείζον είναι το θέμα του χρέους για να έχουμε σταθερή αποδοχή από τις αγορές» τόνισε ο κ. Μίχαλος προσθέτοντας ότι αναφορικά με τη φορολογία χρειάζεται ελάφρυνση και επιπλέον μεταρρυθμίσεις. Το πολυνομοσχέδιο κάνει κάποια βήματα είπε αλλά πρέπει να συνεχιστούν, ενώ υπενθύμισε τις φοροελαφρύνσεις 700 εκ. που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός.

Τέλος υπογράμμισε ότι οποιαδήποτε αναταραχή σε οποιοδήποτε στάδιο προκαλεί προβλήματα πόσο μάλλον τώρα που "παίρνουμε το απολυτήριο τον Αύγουστο". Ο κ. Μίχαλος υποστήριξε ότι η σταθερότητα είναι απολύτως απαραίτητη για την οικονομία ειδικά αυτή την περίοδο που αρχίζει να ανακάμπτει.

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL