Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.6°C22.6°C
5 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.8°C19.3°C
4 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.9°C22.2°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.9°C20.7°C
2 BF 37%
Κλ. Ρέγκλινγκ: Καμία σχέση με μνημόνιο δεν θα έχει η περίοδος μετά τον Αύγουστο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κλ. Ρέγκλινγκ: Καμία σχέση με μνημόνιο δεν θα έχει η περίοδος μετά τον Αύγουστο

Καμία σχέση με μνημόνιο δεν θα έχει η μεταμνημονιακή επιτήρηση της Ελλάδας, όπως ανέφερε πριν λίγο ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ μετά την συνάντηση που είχε με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Όπως δήλωσε ο ίδιος μετά από ερώτηση του avgi.gr, η Ελλάδα πήρε περισσότερα χρήματα από άλλες χώρες που είχαν μνημόνιο και θα πάρει και δεύτερη ελάφρυνση χρέους. 

Ο επικεφαλής του ESM επανέλαβε ότι δεν θα υπάρξει νέο μνημόνιο μετά την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα. Η επιτήρηση θα είναι μεν αυστηρότερη, καθότι η Ελλάδα πήρε περισσότερα χρήματα από αυτή σε άλλες χώρες όπως και ελάφρυνση χρέους, αλλά δεν θα τεθούν νέοι όροι.

Αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις ο κ. Ρέγκλινγκ είπε ότι έχει λάβει δεσμεύσεις από την κυβέρνηση για τη συνέχισή τους οι οποίες έρχονται να απαντήσουν σε ορισμένες ανησυχίες από αγορές και εθνικά κοινοβούλια για ενδεχόμενη αναστροφή των μεταρρυθμίσεων.

Σε σχέση με την Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (γνωστή ως Υπερταμείο) τόσο ο κ. Ρέγκλινγκ όσο και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ανέφεραν ότι οι πρόσφατες ρυθμίσεις αφορούν σε «εγγυήσεις» και όχι σε «ενέχυρο» ή «υποθήκη».Τέλος, μεταξύ 10 και 12 δισ. ευρώ θα κυμαίνεται η τελευταία δόση του τρίτου προγράμματος προς την Ελλάδα ανέφερε ο επικεφαλής του ESM.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL