Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μήνυμα για καθαρή ελάφρυνση χρέους

Eurokinissi

Το μήνυμα που έστειλαν οι εκπρόσωποι της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ από το βήμα του Economist

Κοινό μήνυμα για καθαρή ελάφρυνση του χρέους εξέπεμψαν οι εκπρόσωποι της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ από το βήμα του Economist.

Η Ελλάδα χρειάζεται ελάφρυνση χρέους χωρίς πολλά «αν» και «αλλά» είπε το στέλεχος του ΔΝΤ, σημείωσε ο αναπληρωτής διευθυντής του ΔΝΤ Φ. Γκέρσον, μιλώντας στο συνέδριο του Economist, ενώ σημείωσε ότι οι διαφορές παραμένουν, ενώ τόνισε ότι είναι δύσκολο να υπάρξει διατηρήσιμη ανάπτυξη χωρίς εμβάθυνση των μεταρρυθμίσεων. Χρειάζεται εμπροσθοβαρής και ουσιαστική ελάφρυνση χρέους προσέθεσε.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Ντέκλαν Κοστέλο από την πλευρά του επανέλαβε ότι η Κομισιόν υποστηρίζει ένα σημαντικό πακέτο εμπροσθοβαρών μέτρων για το χρέος, προανήγγειλε τριμηνιαίες αξιολογήσεις μετά το πρόγραμμα «όχι όμως πρόγραμμα». Η συζήτηση για την ενισχυμένη επιτήρηση θα ανανεώνεται κάθε έξι μήνες, ανέφερε, εκτιμώντας πως η διαδικασία αυτή θα διαρκέσει 2-3 χρόνια.

Μείωση φορολογικών συντελεστών

Ζήτησε να γίνει και ένα βήμα επιπλέον, πέραν όσων προβλέπονται στο πρόγραμμα. Μίλησε για μείωση φορολογικών συντελεστών και για αύξηση δαπανών. Πρέπει πλέον να υλοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις, εξήγησε. Για το δημοσιονομικό περιθώριο είπε ότι υπάρχει ώθηση που μπορεί να δοθεί από την παραγωγικότητα, από τη συλλογή εσόδων και από το ασφαλιστικό. Αυτά τα πεδία, θα δημιουργήσουν δημοσιονομικό περιθώριο 7% του ΑΕΠ και μετά το 2022 . Μίλησε για τα 100 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμα των ιδιωτών προς το δημόσιο, και για μόνο 10 με 20 δισ. ευρώ που είναι πραγματικά εισπράξιμα.

Χρειάζεται μια δίκαια συμφωνία για το χρέος και την Ελλάδα είπε από την πλευρά του ο Φρ. Ντρούντι, εκπρόσωπος της ΕΚΤ.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Οι ρωγμές στο τείχος

Οι περιοδείες του Τσίπρα και των άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και οι συναντήσεις τους με τον κόσμο του εμπορίου, της εστίασης και της μικρής επιχειρηματικότητας δημιουργούν ένα σοβαρό ρήγμα στο επικοινωνιακό τείχος που έχει σηκώσει η κυβέρνηση γύρω από την πολιτική της.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις