Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

«Στο Εurogroup του Ιουνίου όλες οι απαραίτητες αποφάσεις για επιτυχή έξοδο της Ελλάδας»

ΑΜΠΕ

Ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο υπογράμμισε ότι «για την Ελλάδα, τα νέα είναι πολύ καλά. Υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη, φτάνουμε σε συμβιβασμό»

«Τo Εurogroup του Ιουνίου θα λάβει όλες τις απαραίτητες αποφάσεις που θα διασφαλίζουν την επιτυχή έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο, λίγο μετά τη λήξη των εργασιών των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

Ο ίδιος, πρόσθεσε ότι «για την Ελλάδα, τα νέα είναι πολύ καλά. Υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη, φτάνουμε σε συμβιβασμό».

Στο θέμα του χρέους, ο πρόεδρος του Eurogroup ανέφερε ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αντάλλαξαν απόψεις για το πακέτο μέτρων ελάφρυνσης που θα εφαρμοστεί μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος και πρόσθεσε ότι οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν σε τεχνικό επίπεδο.

Παράλληλα, σχετικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, ο Μ.Σεντένο ανέφερε ότι πρέπει να ληφθούν αποφάσεις σύντομα, δεδομένου ότι το ελληνικό πρόγραμμα λήγει.

Σε αυτό το στάδιο, πρόσθεσε, συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για το ζήτημα του χρέους και ότι όλες οι πλευρές έχουν τη βούληση να διασφαλίσουν ότι η έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα θα είναι επιτυχής. «Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα θα έχει πλήρη πρόσβαση στις αγορές», υπογράμμισε ο ίδιος.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ ανέφερε ότι σήμερα έγινε μια «καλή» συζήτηση για το θέμα του χρέους, σημειώνοντας ότι η «δουλειά» θα εντατικοποιηθεί. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι προετοιμάζεται η ανάλυση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους (DSA), στη βάση της τεχνικής συμφωνίας που επιτεύχθηκε στην τελευταία αξιολόγηση.

Ο Κ.Ρέγκλινγκ σημείωσε επίσης ότι η επίτευξη τεχνικής συμφωνίας της τέταρτης αξιολόγησης ανοίγει το δρόμο για την τελευταία εκταμίευση δανείων του προγράμματος προς την Ελλάδα.

Υπενθύμισε, ωστόσο, ότι εκκρεμεί η δόση ύψους 1 δισ. ευρώ , η οποία συνδέεται με τη λειτουργία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και η οποία είναι διαθέσιμη ως τα μέσα Ιουνίου.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια