Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.1°C17.3°C
3 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
11.3°C14.6°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.5°C14.4°C
3 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.3°C15.2°C
2 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
10.4°C10.4°C
1 BF 74%
Ευκλ. Τσακαλώτος: Όλα θα έχουν τελειώσει στις 21 Ιουνίου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ευκλ. Τσακαλώτος: Όλα θα έχουν τελειώσει στις 21 Ιουνίου

Μήνυμα ότι όλα θα έχουν τελειώσει στις 21 Ιουνίου και η Ελλάδα θα έχει βγει επιτυχώς από το πρόγραμμα έστειλε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος από τη Σόφια μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup.

Όλα θα τελειώσουν στις 21 Ιουνίου, τότε θα έχει ολοκληρωθεί η συζήτηση για το χρέος, σημείωσε ο Ευκλ. Τσακαλώτος σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ. Ο υπουργός επιβεβαίωσε ότι οι θεσμοί επιστρέφουν στην Αθήνα στις 14 Μαΐου, τονίζοντας ότι είναι πολύ ευχαριστημένοι με την αναπτυξιακή στρατηγική της Αθήνας που παρουσιάστηκε στη σημερινή συνεδρίαση. «Πήραμε πολλούς επαίνους, ότι κάνουμε κάτι που θα έχει αξιοπιστία, όχι μόνο στις αγορές, αλλά και στην ελληνική κοινωνία. Η συζήτηση για το χρέος συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 21 Ιουνίου» ανέφερε.

Ο Ευκλ. Τσακαλώτος δήλωσε ότι θα υπάρχει ενισχυμένη παρακολούθηση η οποία όμως ουδεμία σχέση θα έχει με πιστοληπτική γραμμή αξιολογήσεις, προαπαιτούμενα και εκταμιεύσεις. «Δεν υπάρχει πρόγραμμα, άρα δεν θα υπάρχουν προαπαιτούμενα, δεν θα υπάρχουν αξιολογήσεις» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η πλήρης δήλωση του υπουργού Οικονομικών έχει ως εξής:

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από το Eurogroup. Υπογραμμίστηκε ότι όλα θα τελειώσουν στις 21 Ιουνίου, που είναι αυτό που θέλαμε. Υπογραμμίστηκε ότι θα έρθουν οι θεσμοί στις 14 Μαΐου στην Αθήνα, για να λήξει έως το Eurogroup του Μαΐου η τεχνική συμφωνία. Υπογραμμίστηκε ότι θα έχουμε μία ενισχυμένη παρακολούθηση, που ουδεμία σχέση έχει με την πιστοληπτική γραμμή, πόσο μάλλον με αξιολογήσεις, όπου οι αξιολογήσεις έχουν και προαπαιτούμενα, έχουν και εκταμιεύσεις. Δεν θα υπάρχει πρόγραμμα, άρα δεν θα υπάρχουν προαπαιτούμενα, δεν θα υπάρχουν αξιολογήσεις. Άρα, καμία σχέση η παρακολούθηση με την αξιολόγηση.

Ήταν πολύ ικανοποιημένοι οι θεσμοί με την αναπτυξιακή στρατηγική που παρουσιάσαμε. Έγινε αρκετή κουβέντα για αυτό και πήραμε πολλούς επαίνους ότι κάνουμε κάτι που θα έχει αξιοπιστία, όχι μόνο στις αγορές, αλλά και στην ελληνική κοινωνία με το μείγμα των μέτρων και των παρεμβάσεων που θα κάνουμε.

Και τέλος, η συζήτηση για το χρέος συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί και αυτή στις 21 Ιουνίου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL