Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.9°C21.3°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.2°C19.5°C
3 BF 50%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.2°C
5 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.3°C17.3°C
1 BF 47%
Συνάντηση με τον Γ. Πιτσιλή / Εύσημα ΟΟΣΑ για τον εκσυγχρονισμό της φορολογικής διοίκησης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συνάντηση με τον Γ. Πιτσιλή / Εύσημα ΟΟΣΑ για τον εκσυγχρονισμό της φορολογικής διοίκησης

Τα εύσημα έλαβε η χώρα μας από τον ΟΟΣΑ για τον εκσυγχρονισμό που έχει επιτύχει στη φορολογική διοίκηση. Η Ελλάδα σημειώνει τεράστια πρόοδο στον εκσυγχρονισμό της φορολογικής της διοίκησης και την είσπραξη των εσόδων της, δήλωσε ο Πασκάλ Σεντ Αμάνς, διευθυντής του Κέντρου Φορολογικής Πολιτικής και Διοίκησης του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Σεντ Αμάνς, που συναντήθηκε χθες με τον διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργο Πιτσιλή, δήλωσε ότι υπάρχουν πλέον τα εργαλεία προκειμένου οι φορολογικές αρχές στην Ελλάδα και σε όλον τον κόσμο να μπορούν να καταπολεμήσουν αποτελεσματικά τη φοροδιαφυγή. Από την πλευρά του, ο κ. Πιτσιλής μίλησε για το πόσο σημαντική είναι η συνεργασία μεταξύ της Ελλάδας και του ΟΟΣΑ επισημαίνοντας τη σταθερή και αυξανόμενη παρουσία της χώρας μας στις επιμέρους εργασίες του Οργανισμού και τη συμβολή της στη διεθνή μάχη κατά της φοροδιαφυγής.

Νέα εργαλεία

Ο διευθυντής του ΟΟΣΑ σημείωσε ότι ο Οργανισμός εργάζεται στη διεθνή διάσταση (της φοροδιαφυγής) βάζοντας τέλος στο τραπεζικό απόρρητο ώστε κάποιοι να μην μπορούν πλέον να κρύβονται στην Αυστρία, την Ελβετία ή σε άλλους φορολογικούς παραδείσους, σημειώνοντας:

"Τώρα υπάρχουν εργαλεία και η φορολογική διοίκηση στην Ελλάδα θα γνωρίζει ποιος κρύβεται πού, προκειμένου να σταματήσουμε αυτές τις πρακτικές. Αλλά αυτό ισχύει και για τις πολυεθνικές επιχειρήσεις, που νομίμως αποφεύγουν να πληρώσουν φόρους. Μέσω διαφόρων σχεδίων στον ΟΟΣΑ, όπως ένα σχέδιο που ονομάζεται BEPS (Base Erosion and Profit Shifting - διάβρωση της φορολογικής βάσης και μεταφορά κερδών)".

Από την πλευρά του ο κ. Πιτσιλής τόνισε: "Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε μαζί για τα νέα εργαλεία που αναπτύσσονται μέσω του ΟΟΣΑ για την καταπολέμηση της διεθνούς φοροδιαφυγής, τα BEPS, την ανταλλαγή των πληροφοριών αλλά και αυτά που έρχονται και το πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε όλα αυτά τα εργαλεία αλλάζοντας και τις πρακτικές μας, βελτιώνοντας τις μεθόδους μας και αξιοποιώντας τη διεθνή συνεργασία, το οποίο είναι βασικό εργαλείο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής σε αυτό το επίπεδο".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL