Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΕΚΤ: Αρμοδιότητα των εθνικών Αρχών η αποκάλυψη «ξεπλύματος» χρημάτων σε τράπεζες

Σύμφωνα με την επικεφαλής της τραπεζικής εποπτείας της ΕΚΤ, Ντανιέλ Νουί, δεν είναι στις αρμοδιότητές της η αποκάλυψη φαινομένων «ξεπλύματος βρώμικου» χρήματος, ακόμη και από τράπεζες που εποπτεύονται άμεσα από αυτή

Υπεραμύνθηκε σήμερα του εποπτικού της έργου η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), αναφέροντας ότι δεν είναι στις αρμοδιότητές της η αποκάλυψη φαινομένων «ξεπλύματος βρώμικου» χρήματος, ακόμη και από τράπεζες που εποπτεύονται άμεσα από αυτή.

Η ΕΚΤ δέχεται πυρά για τους χειρισμούς της στην περίπτωση της λετονικής τράπεζας ABVL, η οποία κατηγορείται από αρχές των ΗΠΑ για εμπλοκή σε μεγάλης κλίμακας «ξέπλυμα» χρήματος Ρώσων πελατών της.

«Παραβιάσεις της νομοθεσίας κατά του "ξεπλύματος βρώμικου" χρήματος μπορεί να αποτελούν σύμπτωμα βαθύτερων αδυναμιών της διακυβέρνησης μίας τράπεζας, αλλά η ΕΚΤ δεν έχει τις ανακριτικές αρμοδιότητες για να τις αποκαλύψει», δήλωσε η επικεφαλής της τραπεζικής εποπτείας της ΕΚΤ, Ντανιέλ Νουί.

«Αυτό είναι έργο των εθνικών Αρχών κατά του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος», πρόσθεσε η ίδια.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η Αριστερά στην πρώτη γραμμή!

Το ότι η χώρα έχει βγει από τα Μνημόνια και βρίσκεται σε έναν δρόμο ανάπτυξης μπορεί πλέον να θεωρηθεί γεγονός. Η Νέα Δημοκρατία έχει συρθεί στην ψήφιση όλων των μέτρων που υλοποιεί η κυβέρνηση μετά...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο