Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.9°C20.9°C
2 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.9°C19.5°C
2 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
15.5°C19.3°C
1 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.6°C
2 BF 51%
«Aνάσα ρευστότητας το συνθετικό ομόλογο, για πολλά κράτη-μέλη»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Aνάσα ρευστότητας το συνθετικό ομόλογο, για πολλά κράτη-μέλη»

«Ανάσα ρευστότητας στα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης» χαρακτηρίζει ο Δημήτρης Παπαδημούλης την πιθανή έκδοση συνθετικού ομολόγου σε επίπεδο Ευρωζώνης.

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, επικαλούμενος δηλώσεις του επικεφαλής της Ιρλανδικής Κεντρικής Τράπεζας και μέλους του ΔΣ της ΕΚΤ, Φίλιπ Λέιν, ο οποίος αναφέρει ότι η έκδοση ενός συνθετικού ομολόγου θα έδινε ανάσα ρευστότητας στα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης, μεταξύ άλλων, ζητά από την Κομισιόν πληροφορίες σχετικά με την εν λόγω συζήτηση στο εσωτερικό της, αλλά και πιθανές αλλαγές που απαιτούνται στο ρυθμιστικό πλαίσιο και θα επέτρεπαν την υιοθέτηση ενός τέτοιου μέτρου. Χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδημούλης κατέθεσε ερώτηση στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι αναφορικά με προτάσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και οι οποίες κάνουν λόγο για πιθανή έκδοση συνθετικού ομολόγου σε επίπεδο Ευρωζώνης.

Επιπλέον, ο κ. Παπαδημούλης υπογραμμίζει ότι ένα συνθετικό ομόλογο, το οποίο θα ήταν καλυμμένο με τον ίδιο επαρκή τρόπο σε όλη την Ευρωζώνη, θα επιμέριζε και θα μείωνε το ρίσκο σε περίπτωση συστημικής κρίσης, άλλα και θα ωφελούσε χώρες, όπως η Ελλάδα, οι οποίες έχουν μεγαλύτερη ανάγκη την πρόσβαση σε ρευστότητα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL