Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ρ.Αντωνοπούλου: Ένας από τους κεντρικούς πυλώνες παραγωγικής ανασυγκρότησης η κοινωνική οικονομία

Eurokinissi

«Με το νέο θεσμικό πλαίσιο έχουμε, πλέον, εκείνο το περιβάλλον που επιτρέπει την ενίσχυση και τη δημιουργία νέων κοινωνικών επιχειρήσεων, ώστε να συνεισφέρουν σημαντικό μερίδιο του ΑΕΠ», τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός για την Καταπολέμηση της Ανεργίας

«Για την κυβέρνηση, η κοινωνική οικονομία δεν αποτελεί περιφερειακή δραστηριότητα, αλλά συνιστά έναν από τους κεντρικούς πυλώνες παραγωγικής ανασυγκρότησης» ανέφερε στο 7ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση των Ιονίων Νήσων, το οποίο διεξάγεται στην Κέρκυρα, η αναπληρώτρια υπουργός για την Καταπολέμηση της Ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου.

«Με το νέο θεσμικό πλαίσιο που δημιουργήσαμε έχουμε, πλέον, εκείνο το περιβάλλον που επιτρέπει την ενίσχυση και τη δημιουργία νέων κοινωνικών επιχειρήσεων, ώστε να μπορούν να συνεισφέρουν ένα σημαντικό μερίδιο του ΑΕΠ, όπως συμβαίνει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες» πρόσθεσε.

Όπως σημείωσε, ότι ο τομέας της κοινωνικής οικονομίας αναπτύσσεται διαρκώς, καθώς, «14,5 εκατομμύρια εργαζόμενοι απασχολούνται σε δύο εκατομμύρια κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις».

Η αναπληρώτρια υπουργός απηύθυνε έκκληση στις τουριστικές επιχειρήσεις για δικτύωση και συνεργασία με φορείς της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας: «Οι επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου μπορούν να βλέπουν τα κοινωνικά συνεταιριστικά εγχειρήματα που δραστηριοποιούνται στην περιφέρεια ως προμηθευτές υπηρεσιών και προϊόντων, προκειμένου να αναπτυχθεί μία συνεργασία που θα συνδυάζει τον τουρισμό με τον πολιτισμό, αλλά και με την προώθηση ποιοτικών τοπικών αγροδιατροφικών προϊόντων».

«Σε αυτό το πλαίσιο, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, δρομολογείται η διεξαγωγή έκθεσης από φορείς της κοινωνικής οικονομίας, την ερχόμενη άνοιξη, προκειμένου ο επιχειρηματικός κόσμος να γνωρίσει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες αυτού του τομέα της οικονομίας» συμπλήρωσε.

Τέλος, η κ. Αντωνοπούλου επανέλαβε ότι στις αρχές του νέου έτους θα λειτουργήσουν στα Ιόνια Νησιά επτά από τα 100 Κέντρα Υποστήριξης της Κοινωνικής Οικονομίας που θα δημιουργηθούν σε όλη τη χώρα, τα οποία θα παρέχουν πληροφόρηση και θα βοηθούν όσους θέλουν να εργάζονται, να βιοπορίζονται και να παράγουν με έναν εναλλακτικό τρόπο, ο οποίος βασίζεται στη συλλογικότητα και την ισότιμη σχέση ανάμεσα στους εργαζόμενους.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Νέα Δημοκρατία: Αμηχανία, πανικός και σύγχυση

Από τις 21 Αυγούστου και μετά είναι ολοένα και πιο δύσκολο να παρακολουθήσεις κανείς τη Νέα Δημοκρατία. Το νομοσχέδιο που προβλέπει μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για ελεύθερους επαγγελματίες,...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο