Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

«Δύο δισ επιπλέον η φορολογική συγκομιδή από την αύξηση χρήσης πλαστικού χρήματος»

Με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, στην λοταρία συμμετείχαν 4,5 εκατ. ΑΦΜ οι οποίοι πραγματοποίησαν μέσα στον Οκτώβριο 8 εκατ. συναλλαγές συνολικής αξίας 2,1 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ κληρώθηκαν 1.074.332.777 λαχνοί

Δύο δισ. ευρώ επιπλέον ήταν η φορολογική συγκομιδή από την διεύρυνηση της χρήσης του πλαστικού χρήματος, ανέφερε χθες στο πλαίσιο παρουσίασης της φορολοταρίας, η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου.

Με βάση τα στοιχεία του υπουργείου, στην λοταρία συμμετείχαν 4,5 εκατ. ΑΦΜ οι οποίοι πραγματοποίησαν μέσα στον Οκτώβριο 8 εκατ. συναλλαγές συνολικής αξίας 2,1 δισ. ευρώ.

Όπως επεσήμανε η Κατερίνα Παπανάτσιου σε δηλώσεις της. "αποφασίσαμε με την αυτή την νομοθετική πρωτοβουλία να μοιράσουμε 12 εκατομμύρια το χρόνο για τους πολίτες, 1.000 ευρώ για χίλιους πολίτες". Και έκανε σαφές ότι τα χρήματα αυτά δεν λογίζονται ως εισόδημα άρα είναι ακατάσχετα και αφορολόγητα. 

«Στόχος μας είναι να επιβραβεύσουμε τη χρήση ηλεκτρονικού χρήματος από τα μετρητά. Με την ίδια λογική έχουμε συνδέσει αφορολόγητο αγροτών συνταξιούχων και μισθωτών με ψηφιακές πληρωμές» είπε. Σημείωσε ακόμα ότι η αύξηση της χρήσης του πλαστικού χρήματος (πιστωτικές, χρεωστικεέ, προπληρωμένες κάρτες, συναλλαγες e-banking) οδήγησαν στα πρώτα αποτελέσματα στην μάχη κατά της φοροδιαφυγής, καθώς τα έσοδα από ΦΠΑ στο εννιάμηνο του 2017, αυξήθηκαν κατά 20% σε σχέση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2015 (ή κατά δύο δισ. ευρώ). Αντίστοιχη εξέλιξη είχε σημειωθεί  και στην Πορτογαλία με αντίστοιχα αποτελέσματα.

Ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής είπε ότι η λοταρία εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική για τη φορολογική συμμόρφωση. "Δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη αλλά θέλουμε την τύχη σύμμαχό μας για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα".

Σημειώνεται πως κληρώθηκαν 1.000 τυχεροί, από τους οποίους ο καθένας κερδίζει από 1.000 ευρώ - ενώ κληρώθηκαν και 1000 επιλαχόντες.

Ο Γ. Πιτσιλής έκανε γνωστό ότι οι επιτηδευματίες θα κληθούν να δηλώσουν λογαριασμό για να μετέχουν στην κλήρωση. Παράλληλα σημείωσε ότι οι τυχεροί θα ειδοποιηθούν με μηνύματα και ότι όλοι οφείλουν να δηλώσουν τα email τους.

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ η σημερινή δημόσια κλήρωση αφορούσε σε 8.254.535 συναλλαγές, που αντιστοιχούν σε 4.556.328 ΑΦΜ και ήταν συνολικής αξίας 2.093.786.015,92 ευρώ. Κληρώθηκαν 1.074.332.777 λαχνοί.

Δείτε όλα τα σχόλια