Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
Ξεκινούν σήμερα οι πρώτοι e-πλειστηριασμοί από το... πάνω ράφι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ξεκινούν σήμερα οι πρώτοι e-πλειστηριασμοί από το... πάνω ράφι

"Πρεμιέρα" κάνουν σήμερα οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί μετά και την άρση της αποχής των συμβολαιογράφων από τα καθήκοντά τους, κάτι το οποίο αποτελούσε απαίτηση από την πλευρά των θεσμών. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές της "Α", οι πρώτοι δύο e-πλειστηριασμοί που θα λάβουν χώρα αφορούν τη μεζονέτα της συζύγου του περιβόητου για τη συμμετοχή του σε χρηματιστηριακές "φούσκες" Τρύφωνα Αποστολόπουλου, ονόματι Μεταξία, αλλά και 5 θέσεις πάρκινγκ κτηριακού συγκροτήματος, το οποίο ανήκει σε κάποια κατασκευαστική εταιρεία των αδερφών Χουβαρδά.

Φυσικά, σε κάθε περίπτωση, το βασικό ζητούμενο είναι οι τράπεζες να "απευθυνθούν" σε στρατηγικούς κακοπληρωτές και όχι σε νοικοκυριά τα οποία έχουν ανάγκη και σε κάθε περίπτωση να τηρηθεί και η άτυπη συμφωνία για μη πραγματοποίηση πλειστηριασμών για πρώτη κατοικία αξίας κάτω των 300.000 ευρώ.

Η μεζονέτα στον Κοκκιναρά

Εν προκειμένω, όπως προαναφέρθηκε, ο πρώτος ηλεκτρονικός πλειστηριασμός αφορά μεζονέτα που ανήκει σε συγκρότημα κατοικιών, το οποίο έχει ανεγερθεί επί οικοπέδου επιφανείας 1.231,16 τ.μ., κειμένου εντός του εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως, στη θέση Κοκκιναράς της περιφέρειας του Δήμου Κηφισιάς, επί της συμβολής των οδών Πεύκων και Σύρου, και ανήκει, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, στη σύζυγο του Τρύφωνα Αποστολόπουλου.

Αποτελείται από υπόγειο (106 τ.μ.), ισόγειο (119,9 τ.μ.) και α' όροφο (94,1 τ.μ.), που συνδέονται μεταξύ τους με εσωτερική κλίμακα και ανελκυστήρα, με συνολική επιφάνεια 320 τ.μ., ποσοστό συνιδιοκτησίας στο οικόπεδο 286ο/οο εξ αδιαιρέτου. Στους εκάστοτε ιδιοκτήτες της κατοικίας αυτής ανήκει κατ' αποκλειστική χρήση το τμήμα του ακάλυπτου χώρου του οικοπέδου έκτασης 201,6 τ.μ.

Σημειώνεται επίσης ότι περιλαμβάνει δύο θέσεις στάθμευσης στο ενιαίο για όλο το συγκρότημα υπόγειο γκαράζ (11,4 τ.μ. έκαστη) και ποσοστό συνιδιοκτησίας στο οικόπεδο 2ο/οο εξ αδιαιρέτου (έκαστη).

Από εκεί και πέρα ως τιμή πρώτης προσφοράς ορίζεται το ποσό της εμπορικής αξίας των ακινήτων, ήτοι για την κατοικία το ποσό των 698.915 ευρώ και για τις θέσεις στάθμευσης 10.000 ευρώ έκαστη, κάτι το οποίο συνεπάγεται σύνολο 718.915 ευρώ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η τράπεζα που θα διενεργήσει τον πλειστηριασμό είναι η Eurobank.

Κατασκευαστική εταιρειών

Η δεύτερη υπόθεση αφορά την κατασκευαστική εταιρεία Θεμέλια και τους Αφοί Χουβαρδά Ο.Ε. και 5 θέσεις πάρκινγκ 10 τ.μ. σε κτηριακό συγκρότημα στο τετράγωνο που περιβάλλεται από τις οδούς Κ. Παλαμά, Μαντζάρου, Εθνικής Αντιστάσεως 109 και Λεωφόρο Κηφισίας 342, Δημοτική Ενότητα Νέου Ψυχικού, Δήμου Φιλοθέης - Ψυχικού. Η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στα 9.500 ευρώ, ενώ και σε αυτήν την περίπτωση η Eurobank είναι η τράπεζα που πραγματοποιεί τον πλειστηριασμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL