Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.2°C25.8°C
2 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.4°C26.8°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C24.8°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.0°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
2 BF 33%
Η διεύρυνση των εμπορικών σχέσεων στο επίκεντρο της συνάντησης του Δ.Παπαδημητρίου με τη νέα πρέσβη της Σουηδίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η διεύρυνση των εμπορικών σχέσεων στο επίκεντρο της συνάντησης του Δ.Παπαδημητρίου με τη νέα πρέσβη της Σουηδίας

Συνάντηση με την νέα πρέσβη της Σουηδίας στην Ελλάδα, Σάρλοτ Σαμελίν, είχε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, κατά την οποία συζητήθηκε η ενδυνάμωση της συνεργασίας των δύο χωρών και η επιβεβαίωση προθέσεων για τη διεύρυνση τόσο των διμερών εμπορικών σχέσεων, όσο και των διμερών επενδυτικών δραστηριοτήτων.

Ο Δ.Παπαδημητρίου τόνισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται ήδη στο δρόμο της ανάπτυξης και ανέπτυξε τις πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της ανάπτυξης της χώρας και την προσέλκυση επενδύσεων.

«Ο εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης, η ανάπτυξη της ψηφιακής οικονομίας και των τηλεπικοινωνιών, αλλά και η δημιουργία στοχευμένων προγραμμάτων όπως οι Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας που υλοποιεί το υπουργείο Οικονομίας και αφορά στη συνεργασία των Ελλήνων επιστημόνων που βρίσκονται στη Σουηδία με αυτούς στην Ελλάδα και αντιστρόφως, θα μπορούσαν να είναι ενδιαφέροντα πεδία για περαιτέρω συνεργασία των δύο χωρών», δήλωσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας, η συζήτηση ολοκληρώθηκε με τη διαπίστωση ότι η σουηδική επιχειρηματική κοινότητα εμπιστεύεται την Ελλάδα, αφού οι σουηδικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνταν σταθερά στην Ελλάδα συνέχισαν και σε κάποιες περιπτώσεις επέκτειναν τις δραστηριότητές τους, ενώ φέτος μια νέα σουηδική εταιρία στον τομέα της φαρμακοβιομηχανίας επένδυσε στη χώρα μας.

Τέλος, οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ανάληψη πρωτοβουλιών το αμέσως επόμενο διάστημα για τη διοργάνωση επιχειρηματικών αποστολών με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομίας, με στόχο να προβληθεί η επιχειρηματική και επενδυτική φυσιογνωμία της Ελλάδας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL