Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.4°C18.7°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.9°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C18.0°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
9.9°C14.6°C
2 BF 76%
Κ.Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα έχει πολλές πιθανότητες να αυτοχρηματοδοτείται μετά τον Αύγουστο του 2018
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κ.Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα έχει πολλές πιθανότητες να αυτοχρηματοδοτείται μετά τον Αύγουστο του 2018

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα έχει πολλές πιθανότητες να αρχίσει να αυτοχρηματοδοτείται με τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος τον Αύγουστο του 2018, εξέφρασε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ μιλώντας στο Κολέγιο της Ευρώπης στην Μπριζ του Βελγίου.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του με θέμα «φιλοδοξία και ρεαλισμός», ο Κλάους Ρέγκλινγκ μίλησε για το ρόλο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης, τα προγράμματα διάσωσης και την περαιτέρω εμβάθυνση της ευρωζώνης.

Ειδικότερα για την Ελλάδα ο επικεφαλής του ESM υπενθύμισε ότι η Ελλάδα διανύει το τελευταίο έτος του τρέχοντος προγράμματος και υπογράμμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση για να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει δεσμευτεί.

«Εάν συνεχιστούν αυτές οι αλλαγές, υπάρχουν καλές πιθανότητες η Ελλάδα να μπορεί να αναχρηματοδοτείται τακτικά μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο του επόμενου έτους. Ήδη η Ελλάδα έκανε το πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση αυτή τον περασμένο Ιούλιο, όταν εξέδωσε το πρώτο της ομόλογο μετά το 2014. Οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης υποσχέθηκαν να δώσουν περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους στο τέλος του προγράμματος εάν η Ελλάδα συνεχίσει να εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις», σημείωσε ο Κ.Ρέγκλινγκ.

Τέλος, σχετικά με την αγορά εργασίας, ο επικεφαλής του ESM παραδέχτηκε ότι η υψηλή ανεργία παραμένει πρόβλημα, ιδιαίτερα σε ορισμένες χώρες όπως η Ελλάδα και η Ισπανία, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι το ποσοστό απασχόλησης στην Ευρώπη είναι υψηλότερο σήμερα από ό, τι το 2000.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL