Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.0°C25.2°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.8°C25.4°C
2 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C21.6°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
0 BF 33%
Κοινές δράσεις Ελλάδας - Βουλγαρίας κατά της φοροδιαφυγής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κοινές δράσεις Ελλάδας - Βουλγαρίας κατά της φοροδιαφυγής

Ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, και η ομόλογός του της Βουλγαρίας, Galya Dimitrova, συναντήθηκαν στη Σόφια, χθες Τρίτη, για να συζητήσουν τη διεύρυνση της συνεργασίας και της ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των δύο φορολογικών διοικήσεων.

Ειδικότερα, συζητήθηκε η προοπτική της εφαρμογής της υφιστάμενης Σύμβασης Αποφυγής Διπλής Φορολογίας μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και το θέμα της φοροαποφυγής από ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες μεταφέρουν τη δραστηριότητά τους στη Βουλγαρία.

Επίσης, συζητήθηκε το θέμα της διάδρασης και  ​του ​ελέγχου της διακίνησης «ευαίσθητων» εμπορευμάτων στην επικράτεια των δύο χωρών, όπως και η μεταφορά των προϊόντων, που υπόκεινται στο τελωνειακό ​καθεστώς 4200.

Συμφωνήθηκαν, επίσης, οι από κοινού δράσεις στο πεδίο του ηλεκτρονικού εμπορίου και στην καταπολέμηση της φορολογικής απάτης, ενώ συζητήθηκε και ​το ενδεχόμενο υπογραφής διμερούς συμφωνίας μεταξύ των δύο φορολογικών διοικήσεων για την ανταλλαγή πληροφοριών.

Αμφότερες οι πλευρές επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους για κοινές δράσεις στην κατεύθυνση της συμμόρφωσης με την εσωτερική νομοθεσία των δύο κρατών, και συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν νέα συνάντηση, σύντομα, στην Αθήνα, ώστε να συνεχίσουν τις συζητήσεις τους.

Όπως δήλωσε ο κ. Πιτσιλής, “Οι συζητήσεις ήταν εποικοδομητικές και είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις ​για την εφαρμογή της διεθνούς και ευρωπαϊκής νομοθεσίας, αναφορικά με τη συνεργασία των δύο φορολογικών διοικήσεων”.

Από την πλευρά της, η κ. Dimitrova είπε ότι “Έχουμε επιβεβαιώσει τη δέσμευσή μας να αναλάβουμε κοινή δράση, ώστε να αποτρέψουμε την ​καταστρατήγηση της εσωτερικής νομοθεσίας των δύο χωρών, και είμαστε πρόθυμοι να δουλέψουμε στενά, ώστε να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας σε όλα τα επίπεδα”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL