Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.1°C18.0°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.8°C14.6°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
11.0°C15.5°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.9°C17.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.4°C
1 BF 76%
Αμερικανοί επιχειρηματίες: Είναι η κατάλληλη ώρα για να πέσουν χρήματα στην ελληνική οικονομία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αμερικανοί επιχειρηματίες: Είναι η κατάλληλη ώρα για να πέσουν χρήματα στην ελληνική οικονομία

Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα παρουσιάστηκε στη συνάντηση που είχε την Τρίτη ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Ο Αλ. Τσίπρας συνομίλησε με επενδυτές και επιχειρηματίες από τις ΗΠΑ -παρουσία και του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ- οι οποίοι, όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, δείχνουν έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εκπρόσωποι από σημαντικά επενδυτικά funds τόνισαν στη συζήτηση ότι η ώρα είναι κατάλληλη για να «πέσουν» χρήματα στην ελληνική οικονομία, η οποία συνιστά μία μοναδική ευκαιρία την περίοδο που πλέον ανακάμπτει.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, στελέχη από τη Marathon AssetManagement, με αξία χαρτοφυλακίου ανώ των 15 δισ. δολαρίων, της ABS που διαχειρίζεται κεφάλαια της τάξης των 5 δισ. της Silver Point Capital, με αξία κοντά στα 10 δισ. και της Greylock Capital, με αξία άνω του 1 δισ.

Ο πρωθυπουργός ανέλυσε τις δυνατότητες και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, υπογράμμισε τη σημασία της στήριξης στον τομέα των επενδύσεων από τις ΗΠΑ, ειδικά από δω και πέρα, αφού ακούστηκε και από τα πλέον αρμόδια χείλη μετά τη συνάντηση στον Λευκό Οίκο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL