Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
13.1°C18.0°C
0 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.3°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.4°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.1°C
2 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.4°C
1 BF 81%
Το 2ο Thessaloniki Summit / 2ο Thessaloniki Summit: Η βιομηχανία ανακάμπτει παρά την έλλειψη ρευστού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το 2ο Thessaloniki Summit / 2ο Thessaloniki Summit: Η βιομηχανία ανακάμπτει παρά την έλλειψη ρευστού

Θεσσαλονίκη: Με ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα θα κλείσουν αύριο βράδυ οι εργασίες του Thessaloniki Summit 2017 που διοργανώνει για δεύτερη χρονιά ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), ενώ απόψε θα μιλήσει ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΒΒΕ Αθανάσιο Σαββάκη, στόχος της διοργάνωσης είναι η βιομηχανία και η μεταποίηση να βρεθεί στο επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου και της κυβερνητικής πολιτικής. «Η χώρα χρειάζεται βιώσιμη ανάπτυξη με συνέχεια και στόχευση στην παραγωγή διεθνώς εμπορεύσιμων προϊόντων», σημείωσε χαρακτηριστικά. Ερωτηθείς για την πορεία της βιομηχανίας, τόνισε ότι το 2017, βάσει και των σχετικών συμπερασμάτων του ΙΟΒΕ, προκύπτει εικόνα σταθεροποίησης, ενώ ως βασικά προβλήματα του κλάδου ανέφερε τις υψηλές εργοδοτικές εισφορές και την έλλειψη ρευστότητας. Σημαντική ανάκαμψη, όπως είπε, προκύπτει στους κλάδους των τροφίμων, της αγροδιατροφής και του τουρισμού. Αναφορικά με τη χρησιμότητα του Τhessaloniki Summit ανέφερε ότι τα συμπεράσματα της περσινής διοργάνωσης βοήθησαν στην επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι βιομηχανίες και οι επιχειρήσεις και επισήμανε τη δημιουργία πλατφόρμας εναλλακτικής χρηματοδότησης, αλλά και την απλοποίηση στην αδειοδότηση των επιχειρήσεων.

«Ισχυρή και αναταγωνιστική βιομηχανία ως προϋπόθεση για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο» είναι το μήνυμα που θέλει να στείλει το 2ο Thessaloniki Summit, στις θεματικές ενότητες του οποίου θα συζητηθούν οι νέες στρατηγικές προκλήσεις στην Ευρώπη και στην Ανατολική Μεσόγειο και το πώς επηρεάζουν την Περιφέρεια, αλλά και η ανάγκη ενός εθνικού οικονομικού σχεδίου και στρατηγικής για την ανάπτυξη, οδηγοί ανάπτυξης για την οικονομία της Βόρειας Ελλάδας και η χρηματοδότησή τους, ο νέος ενεργειακός χάρτης στη χώρα και την ΝΑ Ευρώπη, η καινοτομία και η επιχειρηματικότητα, καθώς και ο ψηφιακός μετασχηματισμός της οικονομίας. Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλου, ενώ από το βήμα της θα περάσουν πολλοί υπουργοί, εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης, εκπρόσωποι επιχειρήσεων, τραπεζών και οργανισμών, δημοσιογράφοι κ.ά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL