Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
9.6°C15.2°C
1 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
8.5°C13.5°C
1 BF 60%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
3 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
9 °C
8.8°C14.7°C
3 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
6 °C
5.9°C9.1°C
0 BF 100%
Φρ. Κουτεντάκης: Υπάρχουν οι προθέσεις για την πρώτη έξοδο στις αγορές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φρ. Κουτεντάκης: Υπάρχουν οι προθέσεις για την πρώτη έξοδο στις αγορές

«Υπάρχουν τόσο οι προθέσεις όσο και οι προϋποθέσεις για την πρώτη έξοδο στις αγορές» τονίζει ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, Φραγκίσκος Κουτεντάκης, επισημαίνοντας ότι «η χρονική στιγμή θα επιλεγεί ώστε η έξοδος να είναι απόλυτα ασφαλής και επιτυχημένη».

Σύμφωνα με τον Φρ. Κουτεντάκη τα επιτόκια της αγοράς θα είναι υψηλότερα από εκείνα του ESM. Ωστόσο, υπογραμμίζει ότι «το ζητούμενο, στη συγκεκριμένη φάση, δεν είναι η εξεύρεση της φθηνότερης πηγής δανεισμού αλλά η σταδιακή επαναφορά της χώρας στην κανονικότητα της χρηματοδότησης από τις διεθνείς αγορές, ώστε να σταματήσει η εξάρτηση από τον πολιτικό δανεισμό του επίσημου τομέα».

Αναφερόμενος στην πορεία της ελληνικής οικονομίας, ο γ.γ. Δημοσιονομικής Πολιτικής σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήεων επισημαίνει ότι «έχοντας εφαρμόσει ένα ιδιαίτερα σκληρό πρόγραμμα προσαρμογής έχουμε αφήσει πλέον πίσω μας κάθε υπόνοια δημοσιονομικού ρίσκου. Αυτό σε συνδυασμό με το κλείσιμο της αξιολόγησης έχουν εξαλείψει τις βασικές πηγές αβεβαιότητας και έχουν βελτιώσει τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας».

Σημειώνει, ακόμη, ότι οι θετικές προσδοκίες που δημιουργούνται οδηγούν στη λήψη οικονομικών αποφάσεων με ορατές συνέπειες στην οικονομική δραστηριότητα. «Ήδη βλέπουμε ενθαρρυντικά σημάδια, η αγορά εργασίας εμφανίζει εντυπωσιακή δυναμική από τις αρχές του χρόνου ενώ οι αγορές ομολόγων ανταποκρίνονται ιδιαίτερα θετικά τις τελευταίες εβδομάδες. Αυτή η ευνοϊκή συγκυρία πρέπει να προστατευτεί και να ενισχυθεί ώστε να είναι διατηρήσιμη» τονίζει ο Φρ. Κουτεντάκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL