Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Ντράγκι: Η έξοδος στις αγορές είναι απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ντράγκι: Η έξοδος στις αγορές είναι απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης

Η απόφαση για την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές άπτεται της ελληνικής κυβέρνησης, υποστήριξε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

Ο Ντράγκι ανέφερε επίσης ότι η εφαρμογή του προγράμματος είναι ουσιώδης για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των αγορών, ενώ αναγώρισε πως έχει σημειωθεί σημαντικό πρόοδος στην Ελλάδα.

Ο ίδιος ανέφερε ότι έχει υπόψη του τις αντιρρήσεις που έχει διατυπώσει η Τράπεζα της Ελλάδος για το ενδεχόμενο άμεσης εξόδου της χώρας στις αγορές. Συμπλήρωσε δε ότι η ΕΚΤ εκτιμά ότι «η διαδικασία έκδοσης ομολόγων θα πρέπει να είναι μέρος μίας συνολικής στρατηγικής η οποία θα οδηγεί στην ολοκλήρωση του τρίτου Μνημονίου και την επιστροφή στις αγορές, η οποία θα πρέπει να γίνει με διατηρήσιμο τρόπο».

Νωρίτερα ο κ. Ντράγκι τόνισε ότι η ΕΚΤ είναι έτοιμη να αυξήσει το μέγεθος και τη διάρκεια του προγράμματος αγοράς στοιχείων ενεργητικού (QE) εφόσον οι συνθήκες στην οικονομία της ευρωζώνης επιδεινωθούν.

Ο ίδιος επανέλαβε ότι μια διευκολυντική νομισματική πολιτική παραμένει αναγκαία για να ενισχυθούν οι υποκείμενες πληθωριστικές πιέσεις. Όπως επισήμανε ο κ. Ντράγκι, η ισχυρότερη ανάπτυξη δεν έχει μεταφραστεί ακόμα σε πιο ισχυρές πληθωριστικές δυνάμεις, με τον υποκείμενο πληθωρισμό να παραμένει υποτονικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL