Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.3°C
4 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.0°C18.8°C
3 BF 58%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.6°C17.0°C
4 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C18.8°C
6 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C20.2°C
2 BF 59%
Ν. Τζιαμαρόλι (ESM): Υπάρχει καθαρός δρόμος μέχρι το τέλος του προγράμματος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν. Τζιαμαρόλι (ESM): Υπάρχει καθαρός δρόμος μέχρι το τέλος του προγράμματος

Η Ελλάδα θα πείσει τις αγορές ότι άλλαξε σελίδα, μέσω της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων και της ιδιοκτησίας του προγράμματος, τόνισε από το βήμα του Economist ο εκπρόσωπος του ESM στο ελληνικό πρόγραμμα Νίκολα Τζιαμαρόλι. «Μεταρρυθμίσεις, μεταρρυθμίσεις, μεταρρυθμίσεις. Αυτό είναι που πρέπει να τεθεί στο επίκεντρο της συζήτησης για την Ελλάδα, με στόχο την ανάπτυξη», ανέφερε ο εκπρόσωπος του ESM χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τζιαμαρόλι εκτίμησε ότι υπάρχει ένας καθαρός δρόμος μέχρι το τέλος του προγράμματος, προσθέτοντας ότι υπάρχει ένα καλό πλαίσιο για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, τα οποία τώρα πρέπει να μειωθούν. «Δημιουργήθηκε ταμείο ιδιωτικοποιήσεων. Τώρα είναι η ώρα για ιδιωτικοποιήσεις», συνέχισε.

Πρόσθεσε ότι περισσότερη δουλειά απαιτείται για τη βελτίωση του χρηματοοικονομικού τομέα, της δημόσιας διοίκησης, της αγοράς προϊόντων αλλά και των ιδιωτικοποιήσεων.

Ακόμη, παρατήρησε ότι όλους τους προηγούμενους μήνες όλοι οι εμπλεκόμενοι παράγοντες επικεντρώθηκαν υπερβολικά στο ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους.

 «Ήδη η Ελλάδα εξοικονομεί περίπου το 6% του ελληνικού ΑΕΠ τον χρόνο από τις διευκολύνσεις στην αποπληρωμή του χρέους. Το Eurogroup είναι έτοιμο να αποφασίσει περαιτέρω ελάφρυνση του χρέος, εφόσον χρειαστεί», είπε ο εκπρόσωπος του ESM και κατέληξε λέγοντας ότι προκειμένου να επιστρέψει στις αγορές, η χώρα μας θα πρέπει να αναλάβει την ιδιοκτησία του μεταρρυθμιστικού προγράμματος. ​

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL