Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C22.3°C
4 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
15 °C
13.6°C16.1°C
3 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.8°C27.0°C
6 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
29 °C
27.1°C29.8°C
4 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
3 BF 84%
Ντ. Κοστέλο: Μεγάλη πρόοδος για την Ελλάδα και... μήνυμα στο ΔΝΤ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ντ. Κοστέλο: Μεγάλη πρόοδος για την Ελλάδα και... μήνυμα στο ΔΝΤ

Για «μεγάλη πρόοδο» στην Ελλάδα έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στους θεσμούς, Ντέκλαν Κοστέλο, ο οποίος χαρακτήρισε «σημαντική για τη βιωσιμότητα του χρέους» την εξειδίκευση των μεσοπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης.

Μάλιστα, ο ίδιος έστειλε μήνυμα προς το ΔΝΤ, καθώς ανέφερε ότι είναι πολύ σημαντικό, για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, να εφαρμοστούν τα συμφωνηθέντα από την ελληνική κυβέρνηση, ωστόσο σημείωσε πως είναι επίσης σημαντικό να μην υπάρξουν νέες απαιτήσεις πολιτικής από την κυβέρνηση, πέραν των όσων έχουν συμφωνηθεί.

Να μη γίνει πισωγύρισμα

Από το βήμα συνεδρίου του Economist, ο Ευρωπαίος τεχνοκράτης υποστήριξε ότι «η Ελλάδα βρίσκεται στο τελικό έτος του προγράμματος», σημειώνοντας ότι «η χώρα επέστρεψε ξανά στο σημείο που βρισκόταν το 2014». «Είναι πολύ σημαντικό αυτή η ευκαιρία να μην χαθεί ξανά» πρόσθεσε και κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει την ιδιοκτησία των μεταρρυθμίσεων.

Για αυτό και ξεκαθάρισε ότι «δεν πρέπει να βρεθούμε ξανά αντιμέτωποι με επιπλέον αξιώσεις της κυβέρνησης» και υποστήριξε ότι η Αθήνα θα πρέπει «απλώς να εφαρμοστεί ό,τι έχει συμφωνηθεί». Ενώ κατέληξε «Η Ευρώπη είναι εδώ για να βοηθήσει, καθώς έχει εκταμιεύσει 35 δισ. την περίοδο μετά το 2014 και απομένουν ακόμη 20 δισ. προς εκταμίευση».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL